Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 30 maart 2019    Evangelie van 2019-03-30
begintijd10:00 uur
 titelJong Bisdom Den Bosch - Power of Fire
beschrijving

Op zaterdag 30 maart 2019 is de jaarlijkse vormelingendag van het bisdom: Power of Fire! Een dag vol vuur voor waarop vormelingen uit het hele bisdom samen het vuur van de Heilige Geest (verder) ontdekken en mee naar huis nemen.

De dag begint om 10.00 uur met een gezamenlijke eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal. De vormelingen worden zoveel mogelijk actief betrokken bij de viering. Zo zal de Upside Down Praiseband, voorafgaand aan de viering, met hen de liederen oefenen. Ook zullen vormelingen, afkomstig uit de verschillende aanwezige parochies, hun bijdrage leveren bijvoorbeeld als lector of misdienaar of door het voorbereiden van misintenties of het dragen van het Power-of-Fire-kruis.

Actief
Voorafgegaan door het vuur en het kruis loopt de stoet van deelnemers na afloop van de viering naar het Sint-Janscentrum waar springkussens en spellen op hen staan te wachten. De middag staat in het teken van leuke, verdiepende en uitdagende workshops. De deelnemers kunnen onder meer op multimediale speurtocht gaan in de Sint-Jan, alle vragen die ze maar kunnen bedenken mogen ze stellen aan een broeder of zuster en het spel ‘Over de streep’ spelen om na te denken over het vormsel en wat ze thuis met het geloof kunnen doen.

Een dag vol vuur is het leukst als er veel vormelingen uit het hele bisdom aanwezig zijn! Vormelingen kunnen tot uiterlijk zaterdag 16 maart worden opgegeven.

Help mee met de POF
Ben je tussen de 16 en 30 jaar? Dan kunnen we jouw hulp op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart goed gebruiken bij de Power of Fire! Tijdens deze dag willen we aan de vormelingen laten zien dat de Kerk jong, levendig en vol vuur kan zijn! En hoe kunnen we dat beter doen dan deze dag samen met jongeren tot een ge-weldige dag te maken voor de vormelingen.

Dus wil jij iets doen voor de ‘jongere generatie’ en hen iets van jouw vuur voor het geloof laten zien? Kom dan helpen bij de Power of Fire! We hebben men-sen nodig om te helpen bij de workshops, de catering, het ‘bewaken van de springkussens, ondersteuning bij de eucharistie-viering, begeleiden van de tocht tussen de kathedraal en het Sint-Janscentrum. Kortom: genoeg te doen! Maar het allerbelangrijkste is om met jouw aanwezigheid aan de vormelingen te laten zien dat geloven niet ophoudt na het Vormsel.

info

jongeren@bisdomdenbosch.nl
www.jongbisdomdenbosch.nl
facebook.com/jongbisdomdenbosch
twitter.com/jongbisdomdenbosch

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl