Vandaag is donderdag 21 februari  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 1 september 2018    Evangelie van 2018-09-01
 titelZutphen-Apeldoorn e.o. naar Kevelaer
beschrijving

De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Kevelaer uit Zutphen-Apeldoorn organiseert dit jaar op zaterdag 1 september een bedevaart naar Kevelaer. De dag begint met een Eucharistieviering, ’s middags wordt de Kruisweg gelopen in het park en in de Basiliek. Tot besluit is er een plechtig Lof.

Het jaarthema is ‘Zoek Vrede’. Hierover zegt de Broederschap: “In vieringen geven we elkaar een hand en wensen elkaar de vrede. Hoewel dat een oud gebaar is, is dat eeuwenlang verdwenen geweest in de liturgie. Iemand de vrede wensen betekent dat je buiten jezelf moet treden. Je stapt uit je veilige cocon waar je zelf controle over hebt. Iemand de vrede wensen is je in een onbekend land begeven, op het gevaar af dat iemand je niet wil zien, of je hartelijk omarmt. Maria wordt ook Koningin van de Vrede genoemd. Door haar ja-woord aan God, door haar vertrouwvol leven met Jezus, heeft zij de bron van vrede gedragen en ontmoet. Vandaar uit kan zij zelf ook vrede brengen als we haar erom vragen in gebed.”

Aanmelden: tot 15 augustus bij mevr. T. Beuwer-Schenning, e-mail: ben@beuwer.nl , tel.: 0313 473452.
Kosten: € 25, voor kinderen tot 12 jaar: € 10

info

Mw. T. Beuwer-Schenning
(0313) 47 34 52
ben@beuwer.nl

locatie
plaatsKevelaer (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl