Vandaag is donderdag 21 februari  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 1 september 2018    Evangelie van 2018-09-01
 titelTwentse bedevaart naar kevelaer
beschrijving

Zaterdag 1 september 2018 vertrekt voor de 148ste keer de Twentse processie naar Kevelaer. Hierbij zijn aangesloten: Saasveld, Hertme, Deurningen, Hengelo, Borne, Delden en Goor. Elke plaats heeft een broedermeester waar men zich kan opgeven, maar aanmelden kan ook bij het secretariaat van de geloofsgemeenschap.
De kosten bedragen € 27,50 p.p. voor de busreis. Iedereen kan zich opgeven, ook uit de omliggende woonplaatsen. “Deze Maria-bedevaart is altijd in de belangstelling geweest, omdat men van alle plaatsen vanuit Twente samen komt om Maria te eren of troost bij haar te zoeken. Velen gaan al vijfentwintig jaar of langer mee, hetgeen wel iets zegt over de kracht en steun die mensen ondervinden,” aldus de organisatie. Naast volwassenen gaan er elk jaar ook veel kinderen mee die deels een eigen programma hebben in Kevelaer. Tussen de vieringen door is er tijd om de vele winkels in de stad bezichtigen of om op een terrasje te zitten.

Programma:
10.45 uur - Openingsplechtigheid in de Pax Christikapel
12.45 uur - Eucharistieviering in de basiliek
15.30 uur - Grote Kruisweg in het park
16.00 uur - Kleine Kruisweg in de Pax Christikapel
18.30 uur - Sluitingslof in de Pax Christikapel

info

Laurens van Urk
(06) 39 60 35 80
stefans-hof@hetnet.nl

locatie
plaatsKevelaer (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl