Vandaag is donderdag 21 februari  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 29 juli t/m woensdag 1 augustus 2018    Evangelie van 2018-07-29
 titelFietsbedevaart naar Kevelaer
beschrijving

Speciaal voor jongeren organiseert de Broederschap van Kevelaer van Amersfoort e.o. en ’t Gooi sinds 2009 een fietsbedevaart vanaf de St. Josephkerk in Hooglanderveen naar Kevelaer. Dit jaar is de bedevaart van 29 juli tot 1 augustus.

“We stappen op de fiets met een gezamenlijk doel: Kevelaer. In Hooglanderveen, waar we vertrekken, zijn we nagenoeg vreemden voor elkaar, maar tijdens de fietsbedevaart leer je elkaar beter kennen. Tijdens de bedevaart is er genoeg tijd om tot jezelf te komen in onder andere de sacramentskapel, tijdens de kruisweg of in de liturgie. Ook kun je genieten van een stuk Duitse taart en kun je tijdens een stadswandeling een van de vele winkels bezoeken,” aldus de organisatie. Jongeren die tijdens de bedevaart meer willen betekenen in de liturgie, kunnen als misdienaar, lector of vaandeldrager hun steentje bijdragen.

De fietspelgrims ontvangen zondag 29 juli vóór vertrek de reiszegen bij Maria, achter de St. Josephkerk in Hooglanderveen, waarna ze naar Kevelaer rijden. Daar arriveert op maandag de groep buspelgrims, waarna alle deelnemers het gezamenlijke programma van de broederschap volgen. Op woensdag 1 augustus fietsen de jongeren terug naar Nederland.

Aanmelden kan tot 1 juli door een e-mail te sturen naar jongkevelear@gmail.com o.v.v. ‘aanmelden’. De kosten voor de fietsbedevaart bedragen € 155 per persoon. Dit is onder meer inclusief het verblijf in Kevelaer op basis van volpension.
NB Je aanmelding is pas definitief zodra het officiële inschrijfformulier is ingeleverd en zodra de aanbetaling van 30 euro binnen is op rekeningnummer: NL78 RABO 0302 2578 29 t.n.v H.C.M van der Heijden o.v.v. fietsbedevaart en je naam.

info

jongkevelear@gmail.com
jongkatholiekamersfoort.nl/ga-je-mee-naar-kevelaer

locatie
plaatsKevelaer (Duitsland)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl