Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 24 juni 2018    Evangelie van 2018-06-24
(Geboorte Johannes de Doper)
begintijd13:45 uur
 titelProcessie met het Heilig Hout
beschrijving

Op 24 juni pakken we voor de zesde maal een oude Middeleeuwse traditie op en trekken we in processie met het Heilig Hout, relieken van het Kruishout, door de straten van de binnenstad van Dordrecht.

Dit jaar kent de route, vergeleken met andere jaren, enkele wijzigingen. Begin- en eindpunt vormt dit jaar de Antoniuskerk. Van daaruit lopen we door de Johan de Wittstraat over het Bagijnhof en de Visstraat, door de Voorstraat en Vriesestraat om vervolgens over de Blekersdijk weer terug te keren naar de Antoniuskerk.

Tijdens de route stoppen we tweemaal: bij de Trinitatiskapel (Vriesestraat) en in de Wilhelminakerk (Blekersdijk). De processie begint met een korte gebedsdienst en eindigt met een plechtig Lof.

Tocht in stilte
Het is de bedoeling dat de deelnemers onderweg niet met elkaar allerlei triviale zaken uitwisselen. Een processie is geen wandelclub of een vierdaagse, maar een tocht die u in stilte loopt en waarbij u voor uzelf nadenkt over het lijden en sterven van onze Heer.

Jan van Oers, deken van de broederschap, nodigt iedereen namens de Broederschap van het Heylighe Hout van Dordt uit om deze processie mee te lopen. De korte gebedsdienst begint om 13.45 uur.

info

www.katholiekdrechtsteden.nl

locatieAntoniuskerk
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl