Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 8 juli 2018    Evangelie van 2018-07-08
begintijd09:00 uur
 titelBijzonder openluchtspel - H. Marie Adolphine
beschrijving

Op zondag 8 juli 2018 viert de Kerk in het bisdom Breda het feest van de heilige zuster Marie Adolphine. Mgr. Jan Liesen zal om 10.30 uur hoofdcelebrant zijn van de eucharistieviering in de H. Gertrudiskerk te Ossendrecht. De viering van het feest heeft dit jaar een speciaal karakter.

Veertig jaar geleden is op het sportveld van Ossendrecht het openluchtspel ‘Ik ben uw brandhout’ van Louis Lockefeer opgevoerd. Dit spel was toen een groot succes. Daarom heeft de Stichting Zuster Marie Adolphine het initiatief genomen om op een eigentijdse wijze en met aangepaste teksten dit spel weer op te voeren.

Met de opvoering van dit openluchtspel vraagt de stichting aandacht voor de velen die vandaag de dag vanwege hun geloof vervolgd en gedood worden. De titel van de hedendaagse opvoering luidt: ‘Een verre bestemming.’ Het stuk is drie keer te zien. Op zaterdagmiddag 7 juli om 14.30 uur en 19.00 uur en op zondagmiddag om 14.30 uur. Steeds in de tuin van de pastorie en met medewerking van gospelkoor ‘Real Power’.

Iedereen is van harte welkom.

Stille gebedstocht
Het feest van de heilige zuster Marie Adolphine op zondag 8 juli begint om 9.00 uur met een stille gebedstocht vanaf de Adolphinekapel. Deze voert langs de Berghoeve, waar een moment stil gestaan wordt bij het leven en de inspiratie van de heilige Marie-Adolphine. De Berghoeve ligt even buiten de bebouwde kom van het dorp. Ten tijde van Marie-Adolphine leefden daar de franciscanessen van Oudenbosch. Marie-Adolphine ging bij hen naar school. Om 10.00 uur trekt de processie door Ossendrecht waarna om 10.30 uur de eucharistieviering begint die bisschop Liesen celebreert. Na de viering bestaat de mogelijkheid elkaar te ontmoeten in de tuin van de pastorie.

Zuster Marie Adolphine
Zuster Marie Adolphine is op 3 maart 1866 in Ossendrecht geboren. Op 18-jarige leeftijd vertrok zij naar Antwerpen om in het huishouden te gaan werken. Daar ontlook haar roeping tot het kloosterleven en op 19 maart 1893 begon ze haar proeftijd. In 1998 deed ze haar eeuwige professie en in 1899 vertrok ze met zes medezusters naar de missie in China. In China werkte ze in een weeshuis. Tijdens de Boxeropstand worden zuster Marie-Adolphine en haar zes medezusters op 9 juli 1900 vermoord. In 1946 wordt ze zalig en in 2000 heilig verklaard.

info

www.bisdomvanbreda.nl/nieuws/bijzonder-openluchtspel-over-het-leven-van-de-heilige-zuster-marie-adolphine

organisatieBisdom Breda
locatieAdolphinekapel, Adolphineplein 2 en H. Gertrudiskerk, Spaansemolenstraat 1
plaatsOssendrecht (Noord-Brabant)
postcode46
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl