Vandaag is donderdag 17 januari
Dag van het Jodendom
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 16 mei 2018    Evangelie van 2018-05-16
begintijd20:00 uur
 titelLezing Frans Martens - Processiepark Ommel
beschrijving

Dorpshistoricus Frans Martens zal toeschouwers in De Kluis in Ommel aan de hand van beelden, documenten en speciale anekdotes meenemen in de rijke geschiedenis van het Ommelse processiepark.

De wens van wijlen Wim Loverbosch om het park in het Ommelse hart weer wat van zijn oude grandeur terug te geven, wordt steeds meer werkelijkheid. De opknapbeurt is op zich al een veelomvattend karwei maar de projectgroep die de plannen begeleidt, wil het park ook graag een nieuwe toekomst geven, die van een vredespark.

Alle noodzakelijke werkzaamheden, wensen en ideeën worden momenteel uitgewerkt in een formeel plan van aanpak waarmee straks de sponsoren en fondsen benaderd zullen worden. Een comité van aanbeveling is zo goed als geformeerd. Na de zomer wordt over dit alles meer bekend.

Woensdagavond 16 mei vanaf 20.00 uur neemt Frans zijn toehoorders een uurlang aan de hand om ze door de geschiedenis van het park te leiden. Er is gelegenheid tot vragen stellen. Daarnaast zal Ad Verhoeven, voorzitter van de projectgroep, kort ingaan op de actuele stand van zaken. Ook wordt kort stilgestaan bij het provincie-brede project Crossroads, dat mogelijk ook gekoppeld zal worden aan de plannen met het Processiepark. Crossroads is min of meer de schakel tussen toen en nu doordat het de persoonlijke verhalen van mensen over de Tweede Wereldoorlog voor het nageslacht wil vastleggen. Verhalen die op een of andere wijze ook goed zouden passen in een vredespark

De gratis toegankelijke avond in De Kluis valt midden in de meimaand die zoals elk jaar duizenden pelgrims naar Ommel trekt. Om die reden heeft de projectgroep de hele maand ook activiteiten in de kerk van Onze Lieve Vrouw Praesentatie gepland. Zo zal er voor vrijwel alle diensten via grote beeldschermen een speciale video te zien zijn over de plannen met het Processiepark en omgeving. Ook liggen op de banken envelopjes met potloden om van aanwezigen naam en adres te verwerven zodat zij, die dat willen, op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rondom het park.

info

www.mariavanommel.nl

locatieDe Kluis, Kluisstraat 19
plaatsOmmel (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl