Vandaag is donderdag 18 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdonderdag 10 mei 2018    Evangelie van 2018-05-10
(Hemelvaartsdag)
begintijd06:00 uur
 titelDauwtrappen met Hemelvaart
beschrijving

Donderdag 10 mei is het Hemelvaartsdag. De dag waarop we gedenken dat Jezus naar Zijn Vader in de hemel is gegaan. Een dag ook waarop mensen traditioneel gaan dauwtrappen.

Dauwtrappen? Ja, heel vroeg opstaan en dan wandelen of fietsen in de nog stille natuur. Wanneer de dauwdruppels nog op de blaadjes en het gras liggen.

Omdat we dauwtrappen een mooie traditie vinden, gaan we ook dit jaar weer op pad! Niet om 3.00 uur in de nacht, zoals vroeger wel gedaan werd, maar een paar uurtjes later. Om 6.00 uur vertrekken we op de fiets vanaf de Laurentiuskerk om elders te starten met een hele mooie wandelroute. Af en toe stoppen we om iets leuks te doen én om te ontbijten want dat doen we in etappes onderweg. Thuis ontbijten hoeft dus niet (kun je wat later opstaan)!

Nadat we weer terug zijn, kan ieder die dat wil mooi aansluiten bij de viering van 11.00 uur in de Laurentiuskerk. Koor Musica zingt en voor de jonge dauwtrappers is er een speciale kinderwoorddienst.

De fiets- en wandelroute is geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 8 (voor jongere kinderen is de afstand wellicht te groot). Neem vooral ook je grote broers/zussen, ouders of (ook leuk) opa’s/oma’s mee. Zorg voor goede loopschoenen en geschikte buitenkleding. Zoals gezegd, wordt voor eten en drinken onderweg gezorgd.

Vind je het stoer, spannend, gezond of leuk om eens een keer vroeg je bed uit te gaan om met een groep gezellig te gaan dauwtrappen? Doe dan lekker met ons mee!

Programma
06.00 uur - Vertrek Laurentiuskerk per fiets
10.30 uur - Terugkomst Laurentiuskerk
11.00 uur - Hemelvaartsviering Laurentiuskerk met ‘dauwtrappers’ kinderwoorddienst
12.00 uur - Klaar om naar huis te gaan

Wij hopen dat jullie allemaal gezellig mee willen doen aan deze te gekke en gezellige activiteit. Om te zorgen voor voldoende ontbijtjes, vragen we je wel om je uiterlijk maandag 7 mei aan te melden bij kidsflitsrosmalen@mariajohannes.nl

Als kleine bijdrage in de kosten vragen we € 3,50 per persoon.

Dauwtrappen, dat moet je gewoon eens doen. Tot dan!

info

kidsflitsrosmalen@mariajohannes.nl
www.mariajohannes.nl

locatieLaurentiuskerk, Oude Baan 1
plaatsRosmalen (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl