Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 12 mei 2018    Evangelie van 2018-05-12
(Sint Pancratius)
begintijd11:00 uur
 titelLedendag Vereniging voor Latijnse Liturgie
beschrijving

De algemene ledendag van de Vereniging voor Latijnse Liturgie vindt dit jaar plaats op 12 mei in Almelo. De dag begint om 11.00 uur met een Eucharistieviering in de basilica minor Sint-Georgius aan de Boddenstraat 78 in het stadscentrum.

Daarna wordt de dag voortgezet in het Van der Valk Theaterhotel Almelo, Schouwburgplein 1. Na de lunch zal mgr. Dominique Rey, bisschop van Fréjus-Toulon, een lezing houden. De lezing is in het Frans en wordt ter plekke mondeling vertaald. Vervolgens vindt de huishoudelijke vergadering plaats. De ledendag wordt afgesloten met de Vespers in de Sint-Georgiusbasiliek.

Mgr. Dominique Rey is sinds 2000 bisschop van Fréjus-Toulon, aan de kust van de Franse Middellandse Zee. De bisschop zet zich niet alleen in voor de liturgie volgens de Novus Ordo maar ook voor die volgens de Vetus Ordo, ofwel de Tridentijnse liturgie. Hij geeft zijn priesters de volle vrijheid hoe daarmee om te gaan. De kerngedachte van de bisschop is dat een liturgie van welke ordo dan ook, stijlvol en waardig moet zijn. Mgr. Rey werd geboren op 21 september 1952 in Saint-Étienne, binnen een overtuigd katholiek gezin. Op 23 juni 1984 werd hij tot priester gewijd. Tot zijn bisschopswijding in 2000 was mgr. Rey pastoor van de ‘Sainte-Trinité’ in Parijs, vlakbij de Opéra.

Programma
11.00 uur - Volledig Latijnse H. Mis (in de buitengewone vorm)
12.30 uur - Lunch in Van der Valk Theaterhotel
13.30 uur - Voordracht Mgr. D. Rey
14.30 uur - Pauze
14.45 uur - Algemene ledenvergadering (alleen toegankelijk voor leden)
15.30 uur - Vespers (in de gewone vorm) in de St.-Georgiusbasiliek

info

www.latijnseliturgie.nl

locatieBasilica minor Sint-Georgius, Boddenstraat 78 en Van der Valk Theaterhotel
plaatsAlmelo (Overijssel)
postcode76
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl