Vandaag is donderdag 17 januari
Dag van het Jodendom
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzondag 20 mei 2018    Evangelie van 2018-05-20
(1e Pinksterdag)
begintijd14:30 uur
 titelDe Witte Karavaan - lezing
beschrijving

Wegens succes verlengd: tentoonstelling ‘De Witte Karavaan, 150 jaar Witte Paters en Witte Zusters in Afrika’ in Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven te St. Agatha.

Gezien de grote belangstelling afgelopen jaar voor de tentoonstelling ‘De Witte Karavaan’ is besloten deze expositie met nog een seizoen te verlengen van 29 april tot 21 oktober 2018.

Zondag 29 april - Feestelijke (her-)opening
Op zondag 29 april 2018 is er een feestelijke (her-)opening met optreden van het Afrikaanse koor van de Charles Lwanga-parochie uit Den Haag. Zij zullen om 14.30 uur een concert geven in de kapel van het Kruisherenklooster met een variëteit aan Afrikaanse liederen. De tentoonstelling is open van 13.00-17.00 uur en is gratis toegankelijk. Ook kunt u terecht in het Poortgebouw voor koffie/thee en kloosterkoek. Tevens is er verkoop van producten van Vlisco-stoffen voor een project in Ghana door Dames van de Zijden Draad. U bent allen van harte welkom!

De rest van het seizoen zijn er verschillende lezingen die aanhaken bij de tentoonstelling.

Eerste Pinksterdag 20 mei - Lezing Dr. Thera Rasing
De eerste vindt plaats op Eerste Pinksterdag 20 mei om 14.30 uur door antropologe Dr. Thera Rasing over ‘De invloed van de missie op de positie van vrouwen en meisjes in Afrika, m.n. in Zambia’.

Zondag 1 juli - Lezing Dr. Ralf Bodelier
De tweede lezing is op zondag 1 juli om 14.30 uur door filosoof en oprichter van mediaplatform World’s Best News: Dr. Ralf Bodelier over ‘Een positieve kijk op Afrika’.

Zondag 9 september - Lezing Dr. Frans Wijsen
Op zondag 9 september komt Dr. Frans Wijsen, hoogleraar missiewetenschappen, spreken over ‘Omgekeerde missie door buitenlandse religieuzen in Nederland’.

Zondag 30 september - Lezing Marielle Polman
Op zondag 30 september komt filosofe Marielle Polman spreken over ‘Ubuntu-filosofie uit Zuid-Afrika’.

Zondag 21 oktober - Lezing witte pater Jozef de Bekker
De laatste lezing op zondag 21 oktober is tevens de afsluiter van de tentoonstelling. Witte Pater Jozef de Bekker zal spreken over ‘Missie anno 2018’.

Praktische gegevens
Locatie: Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, Kloosterlaan 24, 5435 XD St. Agatha (bij Cuijk). Tel. 0485-311007, email: info@erfgoedkloosterleven.nl   (voor aanmelding voor de lezingen).

Openingstijden: woe/don, vrijdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

Het boek ‘Dragers van Hoop, een leven lang missie’ over 150 jaar Witte Zusters is te koop bij de tentoonstelling of te bestellen via de website voor € 10 (excl. verzendkosten).

info

(0485) 31 10 07
info@erfgoedkloosterleven.nl
www.erfgoedkloosterleven.nl
www.wittezusters.nl

locatieErfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, Kloosterlaan 24
plaatsSint Agatha
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl