Vandaag is maandag 25 maart
Aankondiging van de Heer
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 17 maart 2018    Evangelie van 2018-03-17
(St. Patricks Day)
 titelVanuit Limburg naar de Stille Omgang
beschrijving

In de nacht van 17 op 18 maart lopen duizenden gelovigen in Amsterdam de Stille Omgang. Ook vanuit Limburg nemen hier elk jaar grote groepen belangstellenden aan deel.

De Stille Omgang is - precies zoals de naam zegt - een bidtocht in stilte. In de 19e en 20e eeuw mochten in grote delen van Nederland geen processies worden gehouden. Maar gewoon lopen en in stilte bidden, was niet verboden. Die traditie is tot op de dag van vandaag gehandhaafd. De Stille Omgang is een bedevaart naar het ‘Mirakel van Amsterdam’, een eucharistisch wonder dat zich in de 14e eeuw in afspeelde.

Vanuit Limburg gaan er diverse bussen naar Amsterdam. Mail voor meer informatie over die bustochten.

info

flgveugen@hetnet.nl

locatie
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl