Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdinsdag 27 maart 2018    Evangelie van 2018-03-27
begintijd19:30 uur
 titelMatthäus Passion in de Nicolaasbasiliek
beschrijving

Op dinsdag 27 maart 2018 - aanvang 19.30 uur - brengen de Nicolaasbasiliek en de Nieuwe Philharmonie Utrecht (NPU) de hoog gewaardeerde uitvoering van Bach’s Matthäus Passion, volgens de interpretatie van dirigent/violist Johannes Leertouwer.

NPU bestaat uit professionele musici uit binnen- en buitenland, voor deze uitvoering aangevuld met diverse, internationale topsolisten. Dirigent Johannes Leertouwer was 20 jaar lang eerste violist van de Bachvereniging en voert de Matthäus-Passion inmiddels al 30 jaar uit.

De Matthäus-Passion is één van de bekendste werken van Johann Sebastian Bach. Het bezingt het Evangelie volgens Mattheus en wordt sinds 1727 elk jaar kort voor Pasen op talloze plaatsen wereldwijd uitgevoerd. De voorstelling in de Nicolaasbasiliek vindt plaats in de Lijdensweek, de week vanaf Palmzondag tot Stille Zaterdag. Het zijn de laatste zeven dagen van de katholieke Vasten- of Veertigdagentijd en vormt het hoogtepunt van het kerkelijk jaar. Christenen beleven deze week in de diepe bewogenheid waarbinnen ook Johann Sebastian Bach zijn Matthäus-Passion componeerde.

Met de aankoop van uw kaartje draagt u bij aan de restauratie van onze Nicolaasbasiliek.

info

www.nicolaas-parochie.nl

locatieSint-Nicolaasbasiliek, Prins Hendrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl