Vandaag is woensdag 24 april  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 31 mei 2018    Evangelie van 2018-05-31
(Sacramentsdag / Maria bezoekt haar nicht Elisabet)
begintijd14:00 uur
 titelRijnlandlezing door Prins De Bourbon de Parme
beschrijving

Prins Jaime de Bourbon de Parme – de zoon van prinses Irene – houdt dit jaar de Rijnlandlezing van de provincie Limburg. De prins is op dit moment ambassadeur van Nederland bij de Heilige Stoel. De lezing, waaraan wordt meegewerkt door de organisatie van Heiligdomsvaart Maastricht, heeft als titel: ‘Doe goed; duurzaamheid en barmhartigheid als opdracht voor overheid en samenleving’.

De tweede spreker is Mgr. Bert van Megen, de Limburgse priester die als pauselijke nuntius in Zuid Soedan en Eritrea werkt.

De titel ‘Doe goed; duurzaamheid en barmhartigheid als opdracht voor overheid en samenleving’, past in de traditie van de Rijnlandlezingen, waarbij de maatschappelijke dialoog in Limburg rondom het Rijnlands model wordt gevitaliseerd door inspirerende lezingen. Gouverneur Theo Bovens: “In deze tijd van globalisering, mondiale transitieopgaven en veranderende welvaartspatronen is het belangrijk om in onze provincie de maatschappelijke dialoog en het debat over het Rijnlands denken voort te zetten”.

De Heiligdomsvaart Maastricht zal de Rijnlandlezing integreren in het dagprogramma van hun ‘Limburgdag’ die op 31 mei plaatsvindt. De dag stond aanvankelijk gepland op 29 mei, maar is naar de donderdag verschoven.

Naast de genodigden uit een breed spectrum van de Limburgse samenleving, is er beperkt plaats voor zo’n 50 tot 60 geïnteresseerden. Hiervoor kan belangstelling worden getoond bij het secretariaat van de Heiligdomsvaart.

info

secretariaat@heiligdomsvaartmaastricht.nl

locatieProvinciehuis, Limburglaan 10
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl