Vandaag is donderdag 21 maart  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 21 april 2018    Evangelie van 2018-04-21
begintijd09:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titelOpen Dag catechistenopleiding Kairos
beschrijving

De catechistenopleiding Kairos biedt tal van cursussen aan voor mensen die meer willen doen met hun geloof. Het aanbod is met name zeer geschikt voor parochievrijwilligers. Op zaterdag 21 april is er in Roermond een open collegedag.

In de kerk zijn allerlei soorten vrijwilligers actief: in parochies, scholen, verzorgingstehuizen en tal van andere plaatsen. Wie als kerkelijke vrijwilliger goedbeslagen ten ijs wil komen, kan een vormingstraject volgen aan de catechistenopleiding Kairos van het bisdom Roermond. De opleiding biedt allerlei varianten, van losse modules van enkele weken tot en met een complete vierjarige weekendopleiding.

De cursussen variëren van doopvoorbereiding of het voorbereiden van kinderen op de eerste communie tot en met het opzetten van diaconale werkgroepen of het verzorgen van begeleiding bij rouwverwerking. In de meest uitgebreide variant kunnen vrijwilligers aan Kairos opgeleid worden tot catechist met een officiële zending en benoeming door het bisdom. De cursussen worden op zaterdag gegeven in Roermond.

De Open Dag van Kairos op 21 april begint om 9.00 uur en duurt tot en met de lunch rond 13.00 uur. Daartussen wordt een programma aangeboden met een open college en uitleg over de studiemogelijkheden. Aanmelden kan telefonisch of per e-mail.

info

(045) 54 66 930
g.lux@bisdom-roermond.nl
www.catechistenopleiding.nl

locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl