Vandaag is maandag 25 maart
Aankondiging van de Heer
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 14 maart 2018    Evangelie van 2018-03-14
(Pi-dag)
begintijd17:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelElsenburglezing - Stille Omgang
beschrijving

Sinds enkele jaren organiseert het Gezelschap van de Stille Omgang een bijeenkomst op de woensdag voorafgaand aan de Stille Omgang. De samenkomst start met een viering in de Begijnhofkapel en daarna worden bestuurders van (katholieke) charitas uit Amsterdam en omstreken uitgenodigd voor een lezing.

Bij het terugtreden van Maarten Elsenburg uit het bestuur van het Gezelschap, hebben wij de lezing omgedoopt tot de Elsenburglezing. Hiermee wil het gezelschap de naam van de familie Elsenburg eren en verbonden houden aan de Stille Omgang. Vier generaties lang is deze familie met bestuurders vertegenwoordigd geweest in het Gezelschap van de Stille Omgang, een ook als vrijwilligers onlosmakelijk verbonden met de Stille Omgang.

Op woensdag 14 maart 2018 wordt de eerste Elsenburglezing gehouden in het Amsterdam Museum. De aanmelding is inmiddels gesloten.

Programma
17.30 uur - Eucharistieviering in de Begijnhofkapel aan het Spui
19.00 uur - Welkom door de voorzitter van het Gezelschap Stille Omgang
19.15 uur - Toespraak door oud-voorzitter Piet-Hein Hupsch
19.40 uur - Toespraak door dhr. Anton de Wit over het huidige seculiere media-landschap
aansluitend - borrel
21.00 uur - einde van de avond

info

info@stille-omgang.nl
www.stille-omgang.nl

locatieBegijnhofkapel, Begijnhof 29 en het Amsterdam Museum, Kalverstraat 92
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl