Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervrijdag 6 juli 2018    Evangelie van 2018-07-06
begintijd20:00 uur
 titelCobbenhagenavond - *GEANNULEERD*
beschrijving

Helaas is Julián Carrón niet meer in de gelegenheid op 6 juli naar Nederland te komen. Daarom wordt de boekpresentatie voor onbepaalde tijd uitgesteld.

-------------------

Ook in 2018 vinden in studentenkerk Maranatha (Prof. Cobbenhagenlaan 19, Tilburg) weer een serie CobbenhagenAvonden plaats.

Presentatie van de Nederlandse uitgave van Luigi Giussani’s ‘Religieuze zintuig’ door Willem kardinaal Eijk en Julián Carrón.

“Gedurende vele jaren hebben de teksten van don Giussani mijn reflectie geïnspireerd [...] ‘Het religieuze zintuig’ is geen boek dat uitsluitend gebruikt kan worden door wie deel uitmaakt van de beweging [Gemeenschap en Bevrijding], noch is het enkel voor christenen of gelovigen. Het is een boek voor alle mensen die hun eigen menszijn serieus nemen. Ik durf te stellen dat de vraag die we vandaag de dag allereerst aan de orde moeten stellen niet zozeer het probleem van God is – het bestaan van God, de kennis van God – maar het probleem van de mens, de kennis van de mens, en in de mens zelf de afdruk te vinden die God in hem gezet heeft, om hem te ontmoeten [...]

Als een mens zijn fundamentele waaromvragen en het verlangen van zijn hart vergeten of gecensureerd heeft, dan zal elk spreken over God voor hem abstract en esoterisch zijn, hooguit een aanzet tot een devotie die het leven niet beïnvloedt. Men kan niet over God beginnen zonder eerst de as weg te blazen die de brandende sintels van die fundamentele waaromvragen verstikken. De eerste stap is gevoel te creëren voor die vragen, die verborgen en begraven liggen, die misschien lijden, maar die bestaan”.

En op 7 maart 2015 verklaarde hij, nu als paus: “Ik ben don Giussani dankbaar vanwege [...] al het goede dat [hij] mij en mijn priesterleven gedaan heeft, middels de lezing van zijn boeken en artikelen. [...] Zijn gedachten zijn diep menselijk en raken de intiemste hunkering van de mensheid”.

Eindelijk is er een Nederlandse editie van het belangrijkste boek van deze in 2005 overleden grote opvoeder. Kardinaal Simonis schreef een voorwoord.

De presentatie gebeurt door Willem kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, en Julián Carrón pr., opvolger van don Giussani als leider van Gemeenschap en Bevrijding.

CobbenhagenAvonden
De CobbenhagenAvonden zijn ongeveer maandelijks door het studentenpastoraat van de Universiteit van Tilburg, studentenparochie Maranatha en katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden. In de geest van universiteitsstichter Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en regio Tilburg bij elkaar brengen.

info

www.cobbenhagenavonden.nl

locatie
plaatsonbekend
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl