Vandaag is zondag 20 januari  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerzaterdag 3 maart 2018    Evangelie van 2018-03-03
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelCursus Rust & Rituelen
beschrijving

In deze training werken we aan het ontdekken van rituelen die ruimte geven om – te midden van dagelijkse verplichtingen en stresssituaties - op adem te komen en te genieten van wat voor jou belangrijk is.

We beginnen de dag met verschillende benaderingen om meer rust te ervaren in werken en leven. Een introductie over de benedictijnse spiritualiteit is daar onderdeel van: we maken een vertaalslag naar ons dagelijks leven vanuit de drie geloften van de monniken: stabilitas, conversio morum, obedientia. 

Tussen de middag maken we een korte wandeling naar een restaurant in het duingebied, waar we met elkaar lunchen. Om de inspirerende stilte van het klooster te ervaren, sluiten we de dag af met het bijwonen van de avonddienst van de monniken om 17.00 uur.

De dag is een afwisseling van theorie, onderlinge uitwisseling en ruimte voor persoonlijke oefeningen. Je ontvangt handreikingen over het omgaan met tijd en keuzes en het creëren van persoonlijke, dagelijkse rituelen die meer ruimte voor rust en bezinning kunnen geven. De inhoud van deze training is o.a. gebaseerd op de boeken van Anselm Grün, Wil Derkse, Thomas Quartier en Stephen R. Covey. 

De dag begint om 10.00 uur en het inschrijfgeld is inclusief lunch en koffie/thee.

  • Locatie: Abdij van Egmond
  • Docent: Evelien van Duffelen
  • Cursusperiode: zaterdag 3 maart 2018
  • Deelnemers minimaal: 6
  • Deelnemers maximaal: 15
  • Cursusbedrag: € 50

info

www.abdijvanegmond.nl/benedictushof/cursussen/rustenrituelen

locatieAbdij van Egmond, Abdijlaan 26
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl