Vandaag is donderdag 21 februari  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 23 t/m zondag 25 maart 2018    Evangelie van 2018-03-23
begintijd17:30 uur
eindtijd14:30 uur
 titelWeekend in Stadsklooster De Bron
beschrijving

In het hartje van het Waterkwartier in Nijmegen staat stadsklooster ‘De Bron’ van de zusters Clarissen. Zij leven hier een leven in rust en stilte, naar de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. Bij hun gebedstijden zijn ook anderen welkom.

In dit klooster zijn dit voorjaar twee identieke weekenden waarbij het leven van Franciscus centraal staat. Aan elk van deze weekenden kunnen acht tot tien belangstellenden meedoen. De leiding is in handen van twee begeleiders. Samen leef je mee op het ritme van het klooster, je eet met de zusters aan tafel en doet met een deel van de gebedstijden mee. Daarnaast is er een eigen programma waarin wordt stilgestaan bij het leven van Franciscus van Assisi: wie was hij? Wat bewoog hem? Waar lag zijn diepst verlangen? En, hoe kan zijn spiritualiteit anno 2018 nog doorwerken in het leven van alle dag? Hierbij gaat het vooral om horen en zien, ervaring en dialooggesprek met elkaar.

In het klooster heb je een eenvoudig, eigen kamer met gezamenlijke douches en toiletten. De maaltijden zijn, op de eerste en laatste na, in stilte.

Data: 23-25 maart en 20-22 april 2018 (steeds hetzelfde programma)

Tijden: van vrijdagmiddag 17.30 uur tot zondagmiddag uiterlijk 14.30 uur

Deelnemersbijdrage: deze varieert en is afhankelijk van het netto-inkomen: € 65 bij een inkomen tot € 1.200, € 100 bij een inkomen tot € 1.600 en voor hogere inkomens: € 130 (all-in).

Opgave: bij voorkeur via www.kloosterweekend.nl of telefonisch via 06-50504785 (Rens), b.g.g. 06-29597780 (Heileen). Noot: 3 weken vóór de startdatum wordt beslist of er voldoende deelnemers zijn om het weekend door te laten gaan. Het is daarom belangrijk om je tijdig aan te melden.

info

www.kloosterweekend.nl
www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieStadsklooster De Bron, Clarastraat 2
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl