Vandaag is zaterdag 19 januari  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 13 t/m zondag 15 april 2018    Evangelie van 2018-04-13
begintijd16:30 uur
eindtijd14:30 uur
 titelWeekend in een Franciscaans klooster
beschrijving

In het eeuwenoude stadje Megen staan twee kloosters: een van de zusters Clarissen en een van de broeders Franciscanen. Zij leven hier naar de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. 

In het klooster van de broeders Franciscanen vindt in april het weekend ‘Franciscus en de Schepping’ plaats.  In het klooster heb je een eenvoudig, eigen kamer met gezamenlijke douches en toiletten. De maaltijden zijn gezamenlijk met de broeders.

Velen denken bij Franciscus allereerst aan iemand die sprak met de dieren. Anderen weten dat hij de schutspatroon van de ecologen wordt genoemd. Maar wie was hij werkelijk en wat betekende ‘natuur’, ‘de schepping’, in zijn leven en wat zegt dat over zijn Godsbesef? Dit weekend staat het Zonnelied (‘Loflied van de schepselen’) centraal en laten wij deze ‘lofzang op de Allerhoogste’ dichtbij komen… Het gaat vooral om horen en zien, ervaring en dialooggesprek met elkaar.

Aan dit weekend kunnen zes tot acht belangstellenden meedoen. De leiding is in handen van twee begeleiders. Samen leef je mee op het ritme van het klooster, je eet met de broeders aan tafel en doet mee met de meeste gebedstijden. Daarnaast is er een eigen programma.

Data: 13-15 april 2018

Tijden: van vrijdagmiddag 16.30 uur tot zondagmiddag uiterlijk 14.30 uur

Deelnemersbijdrage: deze varieert en is afhankelijk van het netto-inkomen: € 65 bij een inkomen tot € 1.200, € 100 bij een inkomen tot € 1.600 en voor hogere inkomens: € 130 (all-in).

Opgave: bij voorkeur via www.kloosterweekend.nl of telefonisch via 06-50504785 (Rens), b.g.g. 06-29597780 (Heileen). Noot: 3 weken vóór de startdatum wordt beslist of er voldoende deelnemers zijn om het weekend door te laten gaan. Het is daarom belangrijk om je tijdig aan te melden.

Wie eerder een kennismakingsweekend gevolgd heeft, is welkom bij dit vervolgweekend, al wordt voor belangstellenden die al vertrouwd zijn met Franciscus en/of het kloosterleven vaak een uitzonderling gemaakt.

info

www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieFranciscanen, Kloosterstraat 6
plaatsMegen (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl