Vandaag is zondag 20 januari  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneerdinsdag 6 t/m vrijdag 9 maart 2018    Evangelie van 2018-03-06
 titelRetraite - Vergeef ons onze schulden
beschrijving

In het hart van de veertigdagentijd, de derde week, is er op het heiligdom een retraite ter voorbereiding op Pasen. Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 maart is de retraite met als titel “Vergeef ons onze schulden zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren”.

Dagelijks bidden wij dit in ons gebed als wij het Onze Vader bidden, maar wat betekent dit gebed voor ons eigen leven? Aan de hand van verschillende teksten uit de heilige Schrift en geschriften van kerkelijk schrijvers zoals de heilige Augustinus en de heilige zuster Faustina Kowalska gaan we ons in deze dagen richten op vergeving geven en ontvangen. Hoe maak ik mijn hart klaar om tot vergeving te komen en hoe bereid ik mij voor zodat ik de Heer kan vragen om vergeving.

Tijdens deze retraite zijn er dagelijks inleidingen en is er gelegenheid tot persoonlijke gesprekken met de retraitepredikant. In de retraite is er dagelijks Aanbidding van het heilig Sacrament en is er de mogelijkheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening: de biecht. Deze retraite zal geheel in stilte zijn.

De retraite zal gegeven worden door de priester Anton Overmars die aan het heiligdom verbonden is onder andere als biechtvader, daarnaast is hij als spirituaal van het Bonifatiusinstituut op de Tiltenberg en is parochiepastor van Bergen en Schoorl.

info

www.olvternood.nl

locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl