Vandaag is donderdag 21 februari  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 17 februari 2018    Evangelie van 2018-02-17
begintijd14:00 uur
 titelLezing Erik Borgman
beschrijving

Onder de titel ‘Ontmoetingen op weg naar Pasen’ organiseert de abdijwinkel van Egmond een aantal lezingen met bijzondere sprekers. Ze reiken ons voedsel aan ter verdieping en verrijking van ons geestelijk leven, om het leven, de kruisdood en de verrijzenis van onze Heer Jezus Christus te overdenken en te vieren. Zo mag reflectie tot ‘Ontmoeting’ ontstaan.

 • Zaterdag 3 februari om 14.00 uur: Religieuze gedichten. Ervaring, beleven van een leven met God.
  Adri Kortekaas, benedictijner monnik van de Sint Adelbertabdij, schrijft religieuze gedichten. Zijn liefde voor muziek en voor beeldende taal van de H. Schrift, in het bijzonder de psalmen, zijn daarbij belangrijke inspiratiebronnen.
 • Zondag 4 februari om 16.00 uur: Liturgie als toegang tot de Heilige.
  Antoine Bodar, priester en hoogleraar, is schrijver van vele boeken over cultuur en christendom en programmamaker bij radio en televisie.
 • Zaterdag 10 februari om 14.00 uur: Hoe worden wij als gelovigen uitgedaagd om een open, uitnodigende Kerk te zijn in dit tijdperk-Franciscus.
  Anton de Wit, columnist, heeft zich ontwikkeld tot een gezaghebbende stem in katholiek Nederland.
 • Zaterdag 17 februari om 14.00 uur: Het belang van contemplatie, ook bij maatschappelijke vraagstukken.
  Erik Borgman, hoogleraar theologie van de religie in het bijzonder het christendom, is een geliefde spreker en een inspirerende gids voor ieder die actief is rond de kerk in Nederland.
 • Zaterdag 10 maart om 14.00 uur: Lees, luister en bemediteer de spiritualiteit van de Matthäus Passion.
  Ad de Keyzer, wetenschappelijk medewerker aan het Titus Brandsma Instituut (Nijmegen), is auteur van Bachs grote Passie, een spiritueel- liturgische benadering van de Matthäus Passion van J.S. Bach.

Locatie: abdijwinkel van Egmond (Vennewatersweg 27a, Egmond-Binnen)
inschrijving: abdijvanegmond.nl/bezinningsaanbod/lezingen
kosten: € 10,00 per persoon per lezing

info

www.abdijvanegmond.nl

locatieAbdij van Egmond, Vennewatersweg 27
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl