Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 1 t/m zaterdag 7 juli 2018    Evangelie van 2018-07-01
begintijd08:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Ontmoeting met Luther en Bach’

Zondag 1 t/m zaterdag 7 juli 2018

Afgelopen jaar was het precies 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen heeft vastgespijkerde op de deur van de slotkerk in Wittenberg. Dit vormde het begin van een revolutie in het religieuze denken. Eerst in Duitsland, vervolgens in Rome en daarna in de rest van Europa. De Oecumenische Pelgrimsweg, voert ons langs de belangrijkste steden waar Luther leefde.

We starten deze reis op zondag in Amersfoort. Hiervandaan rijden we gezamenlijk in een personenbus naar Leipzig. Hier zal de eerste overnachting plaatsvinden in een jeugdherberg. De volgende dag begint onze pelgrimstocht naar Eisenach. We wandelen over de Oecumenische Pelgrimsweg; de bagage wordt met de bus vervoerd. In sommige plaatsen kan van te voren geen logies worden gereserveerd. Dit is normaal voor pelgrims die onderweg zijn naar Santiago de Compostela. Uw ervaren gids zorgt dat het goed komt! In Leipzig is er tijd voor het bezichtigen van deze mooie Bachstad, met het graf van de grote componist in de Thomaskirche, waar hij tot zijn dood cantor-organist was. Daarnaast is Leipzig bekend vanwege bouwwerken in Jugendstil.

Op maandag maken we een stevige wandeling. Ons doel is de oude kerk van Merseburg aan de rivier de Saale. Hier overnachten we in een pelgrimsherberg. Van Merseburg vertrekken we de volgende dag naar Naumburg. De overnachting is in het klooster van Roßbach, vlak voor Naumburg. Woensdag staat de Weinstraße - het woord zegt het al: door het wijndal van de Saale - op het programma. We lopen naar Eckartsberga, waar we slapen in het gemeenschapshuis van de kerk. Op donderdag starten we in Buttelstedt; door mooie landerijen bereiken het indrukwekkende concentratiekamp Buchenwald. Hiervandaan gaan we naar Erfurt, waar we in de pelgrimsherberg overnachten. Erfurt is de plaats waar Luther, Meister Eckhart en Bonifatius hebben gestudeerd / gewerkt. We vinden hier logies in het oude Augustijnenklooster.

De tocht voert ons op vrijdag naar Gotha. Na een mooie wandeling door Erfurt komen we bij fraaie akkers en landbouwvelden in deze streek. We lopen langs Frienstedt richting Gotha. Hierna reizen we door naar Eisenach en overnachten we bij de zusters in het klooster van het Evangelisch Lutherse Diaconessenhuis. Op zaterdag, alweer de laatste dag, bezoeken we eerst Eisenach en kasteel De Wartburg, waar Maarten Luther, de grote reformator uit 1517, ondergedoken zat en het Nieuwe Testament in het Duits vertaalde. Rond 10.30 uur beginnen we aan onze thuisreis. We verwachten rond 16.00 uur weer bij station Amersfoort te zijn.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/ontmoeting-met-luther-en-bach-in-duitsland

organisatieDe Wandelmaat
locatieVertrek vanaf station Amersfoort
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl