Vandaag is donderdag 17 januari
Dag van het Jodendom
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 14 t/m vrijdag 18 mei 2018    Evangelie van 2018-05-14
(Sint Bonifatius)
begintijd13:45 uur
eindtijd12:30 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Wandelen in de duinen van Terschelling’

Maandag 14 t/m vrijdag 18 mei 2018

Een meditatieve pelgrimsreis, die uitnodigt tot onthaasten en ontmoeten, het ervaren van de stilte en het beleven van de natuur in zoveel facetten. Het eiland Terschelling is hiervoor een ideale omgeving. Zee, strand, duinen, bos en dorpen verspreid over het eiland, zorgen voor een steeds wisselend panorama, een ideale bedding om even bij te tanken.

Op Terschelling is geen klooster en we kunnen dus niet aanschuiven bij reeds bestaande getijdengebeden. Wel biedt de Protestantse gemeente, waar gids Corrie Bark-Bakker voorganger is, de mogelijkheid om gebruik te maken van de Westerkerk. Dagelijks zal zij in deze kerk voor onze groep een ochtend- en avondgebed verzorgen. Deze meditatieve momenten zullen elke dag onze wandelingen omlijsten. De vieringen zijn afgestemd op de groep. We volgen hierbij met elkaar een eenvoudige liturgie met min of meer bekende liederen. Vlak achter de kerk bevindt zich ons gastenverblijf, Huize Brandaris. Het is een groepsaccommodatie, waar tijdens deze dagen alleen onze groep verblijft.

Naast het dagelijkse wandelen en de meditatieve vieringen zullen we in contact komen met de cultuur en historie van het eiland. Het programma is sterk afhankelijk van het weer en de getijden. Er zijn verschillende mogelijkheden. Het Behouden Huijs vertelt ons over de rijke historie. Een rondleiding door West leert ons veel over het eiland, de rijke nautische geschiedenis van het eiland komt er in naar voren. We zullen samen een keuze moeten maken uit wat het eiland allemaal te bieden heeft.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/wandelen-in-de-duinen-van-terschelling

organisatieDe Wandelmaat
locatieHuize Brandaris, Westerbuurtstraat 6
plaatsTerschelling (Friesland)
postcode88
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl