Vandaag is donderdag 21 maart  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 13 t/m maandag 16 april 2018    Evangelie van 2018-04-13
begintijd16:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Pelgrimstocht in Zuid-Limburg en België’

Vrijdag 13 t/m maandag 16 april 2018

Banneux is een plaatsje in de Belgische Ardennen. In de dagen tussen 15 januari en 2 maart 1933 verscheen hier de maagd Maria acht maal aan het elfjarige meisje Mariëtte Beco. Maria zei tijdens een van de verschijningen: “Ik ben de Maagd der Armen”. Banneux groeide uit tot een drukbezocht bedevaartsoord. Het wordt jaarlijks door zo’n 700.000 pelgrims bezocht. Er bevindt zich een bron, die door Maria aan Mariette getoond zou zijn, waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven.

Na de aankomst in Wittem is er een korte kennismakingswandeling en overdenking. Verder zal in de ochtend een bezinningsmoment zijn, een viering in de kapel en gaan we na het ontbijt op pad. Onderweg lopen we door de mooie velden van Zuid-Limburg de Belgische streek Voeren en Ardennen in. Ook komen wij langs verschillende kapellen en wegkruizen. De tweede dag lopen we ongeveer 22km naar de abdij van Val-Dieu. Hier zullen we overnachten. Tevens is er weer een moment van bezinning en reflectie, ook delen we tijdens het samen zijn de ervaringen van de dag.

De derde dag lopen we weer 25km naar Banneux. Onderweg door het mooie gebied van de Voerstreek en de Ardennen. Onze pelgrimstocht sluiten wij die dag af bij de Bron in Banneux. De vierde  dag is er een rondleiding en kennismaking met het bedevaartsoord Banneux. Daarna onze terugreis naar Wittem met openbaarvervoer. Na aankomst in Wittem sluiten wij af met een heen-zending naar thuis.

Tijdens deze wandeling overnachten we op diverse locaties:

  • Vrijdag: Klooster Wittem
  • Zaterdag: Abdij Val Dieu
  • Zondag: L’Hostellerie de Chaityfontaine

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/pelgrimstocht-in-zuid-limburg-en-belgie-wittem-banneux-nieuw

organisatieDe Wandelmaat
locatieKlooster Wittem, Wittemer Allee 32
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl