Vandaag is dinsdag 23 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 3 februari    Evangelie van 2018-02-03
(Heilige Blasius)
begintijd10:15 uur
eindtijd17:00 uur
 titelTraining Bloggen en Vloggen
beschrijving

Overtuigend schrijven en communiceren is een vak. Zeker als je de katholieke visie wil uitleggen, vraagt dat naast kennis, ook techniek en vaardigheid. Met tekst, beeld en geluid verspreid je wat je belangrijk vindt en wat je denkt. Niet alleen de krant, maar heel internet ligt binnen je bereik.

Wil je ontdekken waar jouw creativiteit ligt? Ben je een blogger of een vlogger? Wat komt er bij kijken? Hoe pak je het aan? Hoe laat je iemand schitteren tijdens een interview? Wat is nodig om authentiek verslag te doen?

Claire Stolwijk, onderzoeker en consultant bij TNO, vertelt iets over het opbouwen van teksten in piramidevorm, waarbij je begint met de essentie en vervolgens de argumenten bondig formuleert. Het is lezersgericht, want je komt snel tot de kern van de zaak.

Anton de Wit, journalist en hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad werkt de technische aspecten van de schrijftraining uit en past ze toe op Bloggen. Vanuit zijn eigen ruime ervaring met alle soorten media geeft hij antwoord op vragen als: Hoe schrijf je prikkelende teksten voor het internet? Hoe word je gehoord tussen de vele stemmen die daar klinken?

Emy Jansons, bedrijfsjournalist en zelfstandig ondernemer, geeft een interview- en vlogtraining. Zij werkt dagelijks met video; authenticiteit is de sleutel voor alles wat zij doet. In deze training ontdek je wat vlog voor je kan betekenen als je het geloof op internet wilt uitleggen.

PROGRAMMA

10.15 uur Ontvangst met koffie/thee
10.30 uur Piramideschrijven door Claire Stolwijk
11.00 uur Bloggen door Anton de Wit
13.00 uur Lunch
14.00 uur Vloggen door Emy Jansons
16.30 uur Drankje
17.00 uur Einde

AANMELDING:
catholicvoices.nl@gmail.com   of  secretariaat@soka.nl
Contactpersoon: José van Dijck Tel: 0630175281
Neem je laptop en smartphone mee!

PLAATS:
Conferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54, 5066 BV Moergestel

KOSTEN: € 15,-

info

Contactpersoon: José van Dijck
(06) 30 175 281
catholicvoices.nl@gmail.com
secretariaat@soka.nl
www.catholicvoices.nl

organisatieOpus Dei
locatieConferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl