Vandaag is dinsdag 23 oktober  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 28 maart    Evangelie van 2018-03-28
begintijd19:00 uur
 titelChrismamis Bisdom Roermond
beschrijving

Een belangrijke viering in ieder bisdom is de jaarlijkse Chrismamis. In Limburg wordt die steeds op de vooravond van Witte Donderdag gehouden. Dit jaar is dat op woensdag 28 maart.

Tijdens deze mis worden de heilige oliën (waaronder het chrisma) gezegend, die parochies gebruiken bij doopsels, vormsels en het sacrament der zieken. Vanuit bijna alle parochies in ons bisdom gaan die avond vertegenwoordigers naar Roermond, om de viering bij te wonen en de oliën mee te nemen. Het is elk jaar echt een samenkomen van het hele bisdom. Tijdens de Chrismamis wordt ook de instelling van het priesterschap gevierd. Daarom doen aan de viering ook elk jaar veel priesters mee, die dan hun wijdingsbelofte vernieuwen.

De Chrismamis begint op 28 maart om 19.00 uur in de Sint-Christoffelkathedraal aan de Markt in Roermond.

Iedereen is van harte welkom.

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieChristoffelkathedraal, Kraanpoort
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl