Vandaag is zondag 20 januari  

categorie categorie gebed
gebed
wanneerzaterdag 3 maart 2018    Evangelie van 2018-03-03
begintijd12:30 uur
 titelDevotie van de eerste zaterdag
beschrijving

Elke eerste zaterdag in 2018 wordt in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch een bijeenkomst gehouden in het kader van de devotie van de eerste zaterdag.

Programma
12.30 uur - Eucharistieviering
13.00 uur - koffie/thee in ‘De Bouwloods’
13.30 uur - Rozenkransgebed

De devotie van de eerste zaterdag
In 1917 verscheen Maria aan de kinderen Francisco, Jacinta en Lucia in de Portugese plaats Fatima. Op 13 juli 1917 vroeg Maria o.a. om het eerherstel van de Eerste Zaterdagen. Later verscheen zij nog enkele malen aan Lucia en daarbij gaf Maria de volgende boodschap:

“Zie, mijn dochter, zie mijn Hart omgeven van doornen, door de mensen onophoudelijk gekwetst. Troost jij mij tenminste en maak mijn belofte bekend: Ik zal allen die gedurende vijf maanden achtereen op de eerste zaterdag biechten, de H. Communie ontvangen, de rozenkrans bidden en mij vijftien minuten gezelschap houden om de 15 mysteries van de Rozenkrans te overwegen, met de bedoeling mij te troosten, in het uur van hun dood bijstaan met de nodige genaden voor de redding van hun zielen.”

info

Marjolein Heijs
(073) 52 11 956

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl