Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Cursus
cursus
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 1 februari 2018    Evangelie van 2018-02-01
 titelStudiedag Heldendom
beschrijving

Studiedag voor docenten levensbeschouwing en godsdienst in het voortgezet onderwijs.

Hoe houden we de lessen godsdienst en levensbeschouwing aantrekkelijk voor leerlingen? Het is een vraag die veel docenten zich stellen. De Franciscaanse Beweging heeft het lespakket Heldendom ontwikkelt. Een modern lespakket, gekoppeld aan een speciaal ontwikkelde app, de Frapp.  Op 1 februari is er in Den Bosch een studiemiddag over het onderwerp waar aandacht is voor zowel vakinhoudelijke onderwerpen als voor het gebruik van digitale leermiddelen in de lessen levensbeschouwing.

Het hele project draagt de naam ‘Heldendom’ de app die onderdeel is van het lespakket heet ‘Frapp’. De module bestaat uit acht lessen die met digitale middelen omlijst zijn. De Frapp is een wezenlijk onderdeel van de lessen (gratis te downloaden voor Android en iOS). Opzet is dat leerlingen verschillende uitdagingen aan kunnen gaan op de gebieden vrede, samenleving en milieu. Door het uitvoeren van die opdrachten verzamelen ze punten en maken ze zowel de fysieke als de digitale wereld een stukje beter; ze worden zelf een held. Zo worden theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld.

Omdat niet alle docenten gewend zijn te werken met deze digitale middelen organiseert de Franciscaanse Beweging een studie-/bijscholingsdag over dit onderwerp. De dag is een afwisseling van vakinhoudelijke en didactische workshops en lezingen. Dr. Willem Marie Speelman verzorgt een lezing over het levensverhaal van Franciscus van Assisi. Hij gaat daarbij met name in op de ontmoeting tussen Franciscus en de sultan Malik al-Kamil in Egypte in het jaar 1219. Die ontmoeting was een prachtig voorbeeld van een vroege vreedzame dialoog. Lennart Becking, docent Levensbeschouwing en specialist digitale didactiek laat deelnemers de mogelijkheden van digitale leermiddelen in de lessen godsdienst/ levensbeschouwing zien. In de middag is er ruim de tijd zelf te ontdekken hoe docenten die tools in hun lessen kunnen gebruiken.

De studiedag vindt plaats op donderdag 1 februari 2018 in het Franciscushuis aan de Van der Does de Willeboissingel 11 in ’s-Hertogenbosch. Dat is op slechts 5 minuten lopen vanaf het station en heeft voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Kosten
Kosten voor de middag bedragen € 75,- p.p. Dat is inclusief lunch en een hapje en een drankje na afloop. Er is plaats voor maximaal 28 deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Aanmelden
Aanmelden voor deze dag kan door te mailen naar thontelez@franciscaansebeweging.nl of te bellen naar 073-6131340. Betalingen mogen overgemaakt worden op rekening NL95 TRIO 0198368275 o.v.v. ‘studiedag 1 feb en je naam’.

info

www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieFranciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl