Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 16 december 2017    Evangelie van 2017-12-16
begintijd13:30 uur
eindtijd19:30 uur
 titelGezinsdag met Roger Burggraeve SDB
beschrijving

Het gezin is de kern van de samenleving, maar staat heel erg onder druk. Paus Franciscus heeft daarom vorig jaar een brief geschreven over het gezin. Immers, een gezin is heel belangrijk om het geloof te bewaren en door te geven. Houden we het voor onszelf, als een privebezit, of weten we het te delen door ons getuigenis, door ontvankelijkheid, door openheid voor anderen?

In onze westerse cultuur hebben we het allemaal, een vooral de jonge gezinnen, erg druk. Daarom is het goed even stil te staan en te herbronnen, nieuwe energie op te doen vanuit ons geloof. Zo kunnen we ontdekken dat in alle gewone dingen God aanwezig is.

Roger Burggraeve is salesiaan van don Bosco en priester. Sinds 2007 is hij emeritus-hoogleraar moraal van de Faculteit Theologie en Religie­weten­schap, KU Leuven. In binnen- en buitenland wordt hij tot op heden zeer gewaardeerd als groot kenner van Levinas en als bijbelfilosoof. Hij is geestelijk directeur van het Heilige Geestcollege te Leuven, waar 50 à 60 buitenlandse priesters (vooral uit Azië en Afrika) voor hun studies in theologie, filosofie of kerkelijk recht verblijven. Ondertussen blijft hij een veel gevraagde spreker en verzorgt hij geregeld publicaties over verschillende onderwerpen.

Programma
13.30 uur: welkom
14.00 uur: Start activiteiten voor kinderen
14.00 uur: Eerste conferentie
14.45 uur: Pauze
15.00 uur: Tweede conferentie
15.45 uur: Pauze
16.00 uur: Groeps­gesprekken
16.45 uur: Repetitie van de liederen voor de H. mis
17.15 uur: Eucharistie­viering
18.30 uur: Samen aan tafel

Aanmelden bij pater Andy Jebarus sdv

info

(06) 26 84 13 41
andy.jebarus@donbosco.be

locatieLucaskerk, Osdorperban 130
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl