Vandaag is zondag 18 november  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneermaandag 11 t/m vrijdag 15 december 2017    Evangelie van 2017-12-11
 titelWeek van het Katholiek Onderwijs
beschrijving

In de Week van het Katholiek Onderwijs vieren we dat het Katholiek Onderwijs bestaat en dat zoveel mensen zich met hart en ziel hiervoor inzetten.

De Week van het Katholiek Onderwijs 2017 valt middenin de Advent, de periode dat in de Katholieke Kerk wordt toegeleefd naar de geboorte van Jezus Christus. Voor scholen kan dit een rijke tijd zijn. Het schept een band om samen bewust uit te kijken naar één van de belangrijkste feesten van het jaar. Dat maakt verschil: Kerstmis zal voor de leerlingen meer betekenis krijgen.

We bieden u graag materiaal aan voor deze periode op school. De bestanden zijn via onderstaande knoppen te downloaden.

Voor het primair en middelbaar onderwijs bestaat dit uit:

  • Een kerstposter met een afbeelding van de kunstenaar Patrick Creyghton
  • Suggesties voor gebruik van de poster in de klas

Voor het primair onderwijs bestaat dit uit:

  • ‘Kom kijken in de stal’: Adventsmateriaal ontwikkeld door de Stichting BVA (Bisschoppelijke Vastenactie) waarin de kerststal centraal staat, steeds vanuit een ander perspectief.
  • De liedjes bij ‘Kom kijken in de stal’.

info

www.nksr.nl/index.php/week-van

locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl