Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 16 december 2017    Evangelie van 2017-12-16
begintijd17:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelKerstdiner Jong Bisdom Haarlem
beschrijving

De dagen worden korter en dat betekent dat het kerstdiner van Jong bisdom Haarlem-Amsterdam er weer aankomt. Het jongerenplatform van bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert het diner en jij bent van harte uitgenodigd. Het vindt dit jaar plaats in Heerhugowaard. Het is een mooie gelegenheid om samen met elkaar de kerst in te luiden, elkaar te ontmoeten, te genieten van heerlijk eten en de geboorte van Jezus te vieren op een bijzondere manier.

Programma in het teken van Assisi 2018
Dit jaar staat het kerstdiner in het teken van Assisi met haar heilige Franciscus en Clara. We beginnen met een korte viering om daarna aan te schuiven voor een feestelijk kerstdiner. Ook zal er weer een leuke gezamenlijke activiteit tijdens het diner plaatsvinden en informatie gegeven worden over de Bisdom bedevaart naar Assisi. Het diner zal overgaan in een gezellige borrel in kerstsferen en met muziek.

Oorsprong Kerststal
Met de bedevaart naar Assisi in het vooruitzicht heeft de kerststal dit jaar een bijzondere rol tijdens het diner. De kerststal staat bij veel mensen onder de kerstboom tijdens de kerstdagen, die de sfeer en het beeld weergeeft van de geboorte van Jezus. Jezus in doeken gewikkeld in een kribbe met Maria en Jozef aan zijn zijde. De os en de ezel die het kindje proberen warm te houden en de herders en drie koningen die hun koning komen eren. Waar Jezus precies geboren is weten we niet. Wel dat het geen fijne plek was. Het idee van de kerststal is afkomstig van Franciscus van Assisi, hij heeft in het jaar 1223 een levende kerststal ingericht en wilde de komst van Jezus in de wereld meer beeldend maken. Tijdens het diner treden we in zijn voetsporen en creëren we een fotoboot zodat je met anderen je eigen levende kerststal maakt, op een hedendaagse, leuke of grappige manier. Weest creatief, wij leggen verkleedkleren, en attributen voor je klaar.

info

www.jongekerk.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieMiddenweg 248
plaatsHeerhugowaard (Noord-Holland)
postcode17
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl