Vandaag is dinsdag 23 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 22 december 2017    Evangelie van 2017-12-22
begintijd19:30 uur
 titelMuzikaal Kerstverhaal - Nu dat jij er bent
beschrijving

Op woensdag 20 en vrijdag 22 december 2017 wordt in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch een muzikaal Kerstverhaal opgevoerd.

Voorstellingen:

  • woensdag 20 december 19.30 uur
  • vrijdag 22 december 19.30 uur

Verteller: René Bastiaanse

Het authentieke verhaal van 2017 jaar geleden, nu met teksten en liedjes van deze tijd. Enigszins vergelijkbaar met de Tv uitzendingen van ‘The Passion’.

Uitgangspunt is dat de beleving van dit historische verhaal voor iedereen mogelijk is, ongeacht leeftijd, religie, aard of ras. Het geeft alle bezoekers ook duidelijk een meerwaarde in hun ‘kerst gevoel’ met de zo belangrijke familiesfeer, en daarnaast de impact wat een kindje en vrede in de huidige wereld kunnen betekenen.

De zangschool BrabantTalent met ruim 80 talentvolle jongeren en jongvolwassenen zingt 4-stemmig 12 meestal Nederlandstalige liedjes, begeleid door een strijkorkest met vleugel en Ewi speler (blaasinstrumenten). De songteksten hebben telkens een interpretatie naar een situatie in het kerstverhaal. In de voorstelling hoort u bijvoorbeeld ‘De Pastorale’ (Liesbeth List en Ramses Shaffy), ‘Nu dat jij er bent’ (Trijntje Oosterhuis) en ‘Tot jij mijn liefde voelt’ (vertaling van Huub van der Lubbe van het lied ‘To make you feel my love’ van Bob Dylan, ook gezongen door Adèle).

René Bastiaanse, onder meer bekend van het programma ‘De wandeling’ van Omroep Brabant, verbindt als verteller telkens met een korte toelichting een situatie uit het kerstverhaal met de betreffende liedtekst.

Met natuurlijk een sfeervolle kathedraal en een perfecte geluidsinstallatie. Een voorstelling van ongeveer 5 kwartier zonder pauze, wel met ook een medley van traditionele kerstliedjes.

Tickets kosten € 15 per persoon

info

www.theateraandeparade.nl
www.osscultureel.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl