Vandaag is dinsdag 23 oktober  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdonderdag 22 februari t/m maandag 5 maart    Evangelie van 2018-02-22
 titelPelgrimsreis Peerke Donders Suriname
beschrijving

Er wordt weer een pelgrimsreis georganiseerd naar Peerke Donders in Suriname. De twaalfdaagse reis duurt van 22 februari tot en met 5 maart 2018. De organisatie is in het handen van het in pelgrimsreizen gespecialiseerde reisbureau ‘Huis voor de Pelgrim’. Voor de pelgrimsreis kan men zich nu opgeven.

Tijdens deze pelgrimsreis worden onder meer het graf van Peerke Donders in de kathedraal in Paramaribo bezocht en de melaatsenkolonie Batavia. Naast het bezoek aan plaatsen die met de Tilburgse zalige te maken hebben is deze pelgrimsreis vooral ook een kennismaking met het land, de inwoners, de cultuur en de natuur van Suriname.

Het is een al jaren bestaande traditie dat gemiddeld om de twee jaar een pelgrimsreis vanuit Tilburg werd gemaakt. Deze werd altijd georganiseerd door het Tilburgse echtpaar Carla en Glenn Doekhi. De reis in februari 2018 wordt gemaakt onder auspiciën van de redemptoristen en de norbertijnen. In Suriname wordt samengewerkt met reisdeskundigen in dat land zelf. Voor veel mensen die voor de eerste keer in Suriname komen is het verrassend hoezeer dit land nog steeds met Nederland verbonden is. Nederlands is de voertaal.

Hoogtepunten van de reis zijn de kathedraal, een van de grootste houten gebouwen ter wereld, de melaatsenkolonie waar Peerke Donders zich voor de lepralijders heeft ingezet, vroegere plantages, de overweldigende tropische natuur met weelderige bloemenpracht en zeeschildpadden en de enorme culturele diversiteit. Tijdens de reis zijn er onder meer ontmoetingen met de oorspronkelijke inheemse bevolking in hun eigen dorpen en met de marrons (nazaten van weggelopen slaven).

Geïnteresseerden kunnen een uitgebreide papieren brochure aanvragen bij het Huis voor de Pelgrim per e-mail.

info

(043) 321 57 15
info@huisvoordepelgrim.nl

www.peerkedonders.nl

locatie
plaatsSuriname
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl