Vandaag is dinsdag 23 april
Sint Joris
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 29 oktober 2017    Evangelie van 2017-10-29
begintijd14:00 uur
 titelGelderse bedevaart OLV van Renkum
beschrijving

Op zondagmiddag 29 oktober 2017 vindt in Mariabedevaartsoord Renkum de jaarlijkse Gelderse bedevaart plaats ter ere van Maria van Renkum, de Vrouwe van Gelderland. Iedereen is welkom, maar gelovigen uit heel Gelderland worden speciaal uitgenodigd om aan deze eeuwenoude traditionele Mariabedevaart deel te nemen. Toegang is gratis! Vervoer: op eigen gelegenheid.

Het bedevaartsprogramma begint om 14.00 uur met bloemenprocessie en rozenkransgebed bij Maria van Renkum, 14.30 uur: Feestelijke eucharistieviering met hoofdcelebrant pastoor M. Massaer van de St. Christoffelparochie Dreumel/Beneden Leeuwen (land van Maas en Waal). 15.45 uur: uitstelling van het Allerheiligste Sacrament met Lof.

Het gemengd koor Duiven, Zevenaar, Nieuw Wehl zal het hele programma muzikaal begeleiden onder leiding van dirigente mw. R. Witte. Vanaf circa 16.15 uur is er in de pastorie gelegenheid voor ontmoeting.

Gelovigen (ook kinderen) kunnen meelopen in de bloemenprocessie. U moet dan uiterlijk 13.45 uur in de kerk aanwezig zijn. Bloemen zijn welkom.

De bedevaartskerk met meditatiepark is bereikbaar met het OV, buslijn 352 vanaf station Arnhem en Wageningen, uitstappen halte Don Boscoweg Renkum.

info

ahegeman@hetnet.nl
www.mariavanrenkum.nl

locatieOnze Lieve Vrouw Tenhemelopneming, Dorpsstraat 1
plaatsRenkum (Gelderland)
postcode68
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl