Vandaag is donderdag 21 februari  

categorie categorie Cursus
cursus
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 10 maart 2018    Evangelie van 2018-03-10
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelStudiedag Vragen exorcist *GEANNULEERD*
beschrijving

Deze studiedag is helaas komen te vervallen.

Studiedag Vragen aan een exorcist: geestelijke strijd en aanval,
hooggevoeligheid, en de Gaven van God.


Studiedag H. Thomas van Aquino Met Br. Paul Marie De Mauroy, csj., exorcist en theoloog.

Pater Paul Marie komt terug bij de Johannes Academie om zijn onderwijs voort te zetten over de moeilijkheden die we tegenkomen in ons geestelijke leven en hoe we daarmee kunnen omgaan. De menselijke persoon is een geheel en Br. Paul Marie heeft een unieke en welbekende manier om ons te leren hoe wezenlijk een gezond menselijk leven is om bevrijd te worden van de macht die de duivel over ons leven kan krijgen. Gebed en vasten zijn noodzakelijke geestelijke hulpmiddelen, maar ook een gezonde gevoeligheid en een gezond gevoelsleven spelen ook een sleutelrol om onder Gods bescherming te blijven.

Dit jaar zal Br. Paul Marie in het bijzonder kijken naar de hooggevoeligheid als een kwetsbare plek voor de aanval door de duivel. Hij zal ons ook leren over het onderscheid tussen de 7 Gaven van de Heilige Geest en de verschillende charisma’s. Een helder begrip van dit onderscheid is essentieel om te zien hoe de Heilige Geest ons leidt en vaak is dit een onderwerp van verwarring onder christenen bij wie de charisma’s (die betrekking hebben op de werken) vaak worden gezien als hetzelfde of als belangrijker dan de Gaven (die betrekking hebben op heiligheid).

Spreker
Pater Paul Marie de Mauroy csj. is een broeder van Sint Jan, geboren in Frankrijk en wonend in Noord Italië. Hij heeft meer dan 20 jaar gewerkt als exorcist in de bisdommen Fréjus-Toulon, Lyon en Beauvais in Frankrijk en heeft uitvoerig gepubliceerd en gesproken over de hele wereld over het onderwerp van exorcisme en bevrijding. Hij was voorzitter van de International Association for Deliverance. Hij is ook doctor in de theologie en heeft wetenschappelijke theologie gedoceerd aan de École Saint Jean en aan verschillende diocesane seminaries.

Kosten
Toegang is € 15

Graag inschrijven via de website!

info

www.gerardusmajella.nl

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieThomas รก Kempis Leerhuis, Broerestraat 12
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl