Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Retraite
retraite
Nieuw Sion

Nieuw Sion

Website E-mail

Stichting Nieuw sion
Vulikerweg 6
7431 PJ  Diepenveen

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober 2017    Evangelie van 2017-09-29
(Sint Michaël)
begintijd16:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titelRetraite Lectio Divina; leven met God
beschrijving

Hoe kun je in je alledaagse werkelijkheid leven met God?

Die vraag staat centraal in deze retraite over de basis van de lectio divina. De lectio divina is een eeuwenoude manier van Bijbellezen, waarbij vier stappen gevolgd worden: lezen (lectio), mediteren (meditatio), bidden (oratio) en aanschouwen (contemplatio). Luisterend naar de woorden van God ontvang je langs deze weg wijsheid, vrede, rust.

In deze driedaagse retraite word je ingeleid in de lectio divina als monastieke geestelijke oefening. Je ontvangt onderwijs op zaterdagochtend van Jos Douma. Daarnaast is er veel aandacht voor stilte en oefening om de lectio divina zo een plek te geven in je leven van elke dag.

Nieuw Sion
Klooster Nieuw Sion in Diepenveen is de inspirerende locatie voor deze retraite. Van vrijdagmiddag tot zondagmiddag vind je er de stilte, rust en bezinning die je nodig hebt om te kunnen leven met een nieuwe aandachtigheid.

De retraite duurt van vrijdag 29 september (16.00u) t/m zondag 1 oktober (13.00u).

Je kunt je opgeven per e-mail.

Kosten: € 179,-
Begeleiders: Riëtte Petter en Rien de Wit
Gastonderwijs: Jos Douma

info

retraites@nieuwsion.nl
www.nieuwsion.nl

organisatieNieuw Sion
locatieKlooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6
plaatsDiepenveen (Overijssel)
postcode74
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl