Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 7 oktober 2017    Evangelie van 2017-10-07
(Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans)
begintijd10:00 uur
 titelWandeling langs het Schravenpad
beschrijving

Op 9 oktober 2017 is het tachtig jaar geleden dat bisschop Frans Schraven en zijn metgezellen op gruwelijke wijze in China werden vermoord. In dat verband komt de pauselijke nuntius op zondag 8 oktober naar Broekhuizenvorst om de herdenking luister bij de zetten.

Zondag 8 oktober
Bij de feestelijke eucharistieviering om 10.30 uur zal Mgr. Aldo Cavalli de hoofdcelebrant zijn samen met bisschop Frans Wiertz van Roermond en bisschop Theo van Ruyven uit Ethiopië. Een groep Chinese priesters die in België studeren zullen zich die ochtend aansluiten en op het einde van de plechtige mis een Chinees eerbetoon brengen aan bisschop Schraven die zijn leven gaf om duizenden vluchtelingen te beschermen tegen het Japanse leger. De zang wordt die ochtend verzorgd door de ‘Schola Sittardensis Sanctus Michael’ uit Sittard o.l.v. Ad Gijzels.

Na afloop wordt aan de pauselijke nuntius, bisschop Wiertz en de andere aanwezige gasten op het kerkplein een serenade gebracht door de fanfare van Broekhuizenvorst en Ooyen.

In de namiddag om 14.00 uur is de pauselijke nuntius aanwezig in de kerk van Broekhuizenvorst bij de jaarlijkse ‘Mgr. Schravenlezing’ met als thema: ‘De betekenis van bisschop Schraven c.s.’ Dit jaar wordt de lezing verzorgd door de heer Vincent Hermans, onderzoeker van de Mgr. Schraven Stichting. Tijdens zijn inleiding zal de spreker ingaan op de vele en indrukwekkende reacties die mensen geven op het verhaal van bisschop Schraven en met name vertellen hoe dit verhaal de afgelopen 13 jaar met hem persoonlijk op de loop is gegaan. Na hem zal pater Jeroom Heyndrickx van het Verbiest Instituut in Leuven aangeven wat de betekenis van Mgr. Schraven is voor China.

Zaterdag 7 oktober
Zaterdag 7 oktober 10 uur wordt een wandeling van 10 km georganiseerd langs het in Lottum uitgezette ‘Schravenpad’. Om tien uur komen deelnemers eerst samen in de Gedenkkapel van bisschop Schraven in de kerk van Broekhuizenvorst om daarna om elf uur in Lottum aan de wandeling te beginnen.

Maandag 9 oktober
Maandag 9 oktober 9.30 uur , de sterfdag,  start een pelgrimswandeling van 16 km om 10.30 uurbij de kerk van Lottum, die lopend langs de twee kanten van de Maas Lottum en Broekhuizenvorst met elkaar verbindt. Tijdens deze mooie pelgrimswandeling wordt de ‘kruisweg’ van bisschop Schraven gebeden en zo stap voor stap de lijdensweg van deze martelaren in China gevolgd.

Aan al deze activiteiten kan iedereen deelnemen zonder opgave vooraf.

Dinsdag 10 oktober
Op dinsdag 10 oktober vertrekt een groep van 20 pelgrims uit Nederland en België onder begeleiding van Mgr.Everhard de Jong, hulpbisschop van Roermond naar China om daar op zondag 15 oktober opnieuw de moord op bisschop Schraven en gezellen te gedenken samen met Chinese gelovigen. In China zal zich een groep van 10 andere Nederlanders bij hen aansluiten. In China wordt uitgezien naar deze gezamenlijke herdenking van deze ‘grote Nederlandse helden in China’.

info

www.mgrschraven.nl

locatie
plaatsBroekhuizenvorst (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl