Vandaag is zondag 27 mei
Heilige Drieëenheid
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 7 t/m zondag 8 oktober 2017    Evangelie van 2017-10-07
(Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans)
 titelJongerenbedevaart naar Banneux
beschrijving

Ben je 15 jaar of ouder en nieuwsgierig naar wat er bij een Maria bedevaart gebeurt? Teken dan in op dit aanbod van het Banneux-comité bisdom Rotterdam.

Binnen een eigen jongerenprogramma ervaren we wat het is om in deze tijd Maria te ontmoeten, zoals dat meisje Mariette Beco Maria ontmoette. Daarnaast nemen we deel aan de internationale viering en gaan we dit jaar in gesprek met Kardinaal Eijk die aanwezig zal zijn.

Ook is er een ontmoeting met bedevaartgangers die jaar in jaar uit in Banneux komen. Wat zoeken ze hier? Wat vinden ze hier? Hoe belangrijk is Maria voor hun geloof? Zaterdagavond bezoeken we zelf de bron (waar het allemaal gebeurde) en staan we een moment stil bij de Maagd der Armen, Maria van Banneux.

Maar zeker niet onbelangrijk …. Wat kan een bedevaart zijn voor jou? Ben je al eens eerder op bedevaart geweest of kan dit jou eerste keer zijn? Vind jij het belangrijk om je handen uit de mouwen te steken en anderen (in deze bedevaart de ouderen) te helpen? Heb jij weleens verhalen gehoord van je ouders of opa of oma over een Maria Bedevaart?

Jongerenkoor TUTTI uit Gorinchem gaat mee als koor met deze weekend bedevaart.

Ervaar het een keer zelf en ga met ons mee!

Details

 • Thema: Voel jij je geroepen …?
 • Weekend 7-8 oktober. Zaterdagochtend vertrek, zondagavond terug. We reizen met een bus. Slapen in kamers en meer persoons vertrekken.
 • Prijs:
  € 40,- p.p 15-20 jaar
  € 50,- p.p 20+
  Inclusief maaltijden en verblijf
 • Begeleiding: diaken Ronald van Berkel en Joke Laan
 • Opgave en informatie bij joke@laan-online.nl / r.vanberkel@rkdenhaag.nl

info

Joke Laan
joke@laan-online.nl

Ronald van Berkel
r.vanberkel@rkdenhaag.nl

www.banneux-comite-bisdom-rotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatie
plaatsBanneux (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl