Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 24 oktober 2017    Evangelie van 2017-10-24
begintijd19:00 uur
eindtijd22:30 uur
 titel500 jaar secularisatie?
beschrijving

500 jaar secularisatie? De onbedoelde gevolgen van de Reformatie

Een proces van kerkhervorming werd 500 jaar geleden door Luther in gang gezet. Sindsdien is er veel veranderd in de kerken. Maar wat is er nog over van de Reformatie in deze geseculariseerde tijd?

Tijdens de Reformatielezing van de C.S.F.R. wordt ingegaan op de relatie tussen secularisatie en de Reformatie. Eerst zal in twee korte lezingen door prof. Paul van Geest en prof. Arnold Huijgen de volgende vraag beantwoord worden: Wat is de invloed van de Reformatie op de huidige secularisatie?

Na de pauze vindt een forumgesprek plaats over de vraag: Hoe kunnen protestanten en katholieken reageren op de secularisatie en op welke manier kunnen ze van elkaar leren? Onder leiding van ds. Elsbeth Gruteke zullen bisschop De Korte en dr. René de Reuver het gesprek met elkaar aan gaan.

Dit evenement zal plaatsvinden op 24 oktober. Vanaf 19.00 uur is de inloop en het officiële programma duurt van 19.30 tot 22.30 uur. Het evenement vindt plaats in de Jacobikerk, St. Jacobsstraat 171 te Utrecht. Na afloop is er een borrel in café Venue (Varkenmarkt 16, Utrecht) waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Gratis toegang

info

reformatielezing@csfr.nl

locatieJacobikerk, St. Jacobsstraat 171 en café Venue, Varkenmarkt 16
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl