Vandaag is dinsdag 22 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 24 september 2017    Evangelie van 2017-09-24
begintijd11:15 uur
 titelSt. Corneliusbedevaart Bokhoven
beschrijving

In Bokhoven staan de zondags­vieringen van de maand september altijd in het teken van Sint Cornelius, de bescherm­heilige van de boeren en het rundvee; zijn voorspraak wordt ingeroepen bij epilepsie, kramp, zenuw- en oorkwalen. De eerste bedevaart vond hier plaats op 16 september 1839; dit jaar dus 178 jaar geleden.

Nog steeds komen gelovigen in de maand september van heinde en ver naar de zondagse vieringen die - bij goed weer - in de buitenlucht worden gehouden. Regelmatig worden koren uit de omgeving gevraagd die vieringen muzikaal op te luisteren.

Data
3 september 2017 (Crèvekoor, Engelen)
10 september 2017 (Sint Caeciliakoor, Benschop)
17 september 2017 (Dames en herenkoor Franciscusparochie, Ammerzoden)
24 september 2017 (Dameskoor Bokhoven, herenkoor Haarsteeg, Gilde OLV Schuts, Elshout)

info

www.parochiebokhoven.nl

locatieParochie Heilige Antonius Abt, Graaf Engelbertstraat 2
plaatsBokhoven (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl