Vandaag is woensdag 23 mei  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Diaken- en priesteropleiding Sint-Janscentrum
(Sint-Janscentrum)

Diaken- en priesteropleiding Sint-Janscentrum

Website E-mail

Papenhulst 4
5211 LC ‘s-Hertogenbosch

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 15 t/m zaterdag 16 september 2017    Evangelie van 2017-09-15
(Onze Lieve Vrouw van Smarten)
begintijd21:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelRelieken HH. Louis en Zélie Martin
beschrijving

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 september en vervolgens de gehele zaterdag is er een programma rondom de heiligverklaring van Louis en Zélie Martin, de ouders van de Heilige Theresia van Lisieux. De relieken van HH. Louis en Zélie Martin zijn dan in het Sint-Janscentrum.

Paus Franciscus heeft Louis en Zélie Martin, de ouders van de Heilige Theresia van Lisieux, op zondag 18 oktober 2015 heiligverklaard. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat dit gebeurde aan twee echtgenoten tegelijkertijd. Louis en Zélie Martin tonen ons hoe het sacrament van het huwelijk een bron van vreugde is en tevens steun kan geven in moeilijke omstandigheden van het leven. De komst van de relieken van de HH. Louis en Zélie Martin naar het Sint-Janscentrum in Den Bosch biedt de gelegenheid om stil te staan bij het grote geschenk van het sacrament van het huwelijk dat de Schepper ons heeft gegeven.

U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan het Sint-Janscentrum in de avond en nacht van 15 september en de opvolgende zaterdag 16 september. Het programma van de dag vindt u hieronder, u kunt graag aansluiten bij elk programmaonderdeel dat u het beste schikt. 

Vrijdag 15 september 2017
ca. 21.30 uur: Ontvangst van de relieken in de kapel van het Sint-Janscentrum
Aansluitend:
Nachtelijke aanbidding en verering van de relieken

Zaterdag 16 september 2017
07.15 uur: Ochtendgebed
07.30 uur: Eucharistieviering
10.30 uur: Rozenkransgebed
14.45 uur: Getuigenis door Wim en Annette Peeters (tevens tienerprogramma)
16.00 uur: Vespers en afsluiting van de aanbidding
16.30 uur: Processie
17.00 uur: Eucharistieviering (zondagsviering)
18.00 uur: Gezellige maaltijd
19.00 uur: Jongerenprogramma door André Dieduksman
21.00 uur: Afsluiting

Toelichting vrijdag 15 september
Het reliekschrijn komt naar verwachting in Den Bosch aan omstreeks 21.30 uur. Er is gelegenheid om tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag deel te nemen aan de doorlopende nachtelijke aanbidding.

Het staat u vrij om gedurende de nacht te komen en te gaan. U kunt parkeren bij het Sint-Janscentrum. Voor de praktische informatie en om toelichting te krijgen bij de veiligheidsmaatregelen verzoeken wij u vooraf met de receptie van het Sint-Janscentrum contact op te nemen: tel nr. 073-6132000.

Toelichting zaterdag 16 september
Gedurende de gehele dag is het Sint-Janscentrum geopend en kunt u vrijelijk binnenlopen op een voor u geschikt moment.

Op zaterdag is er verder doorlopende gelegenheid voor aanbidding, biecht, ontmoeting met seminaristen en met Blauwe Zusters. Ook is er de gehele dag gelegenheid tot aankoop van nieuwe en tweedehands boeken.

Wim en Annette Peeters
De inleiding door Wim & Annette Peeters heeft als titel:
Liefde en lijden. De kracht van het sacrament van het huwelijk in moeilijke omstandigheden’.

Voor de kinderen wordt tijdens de inleiding van Wim en Annette Peeters door de Blauwe Zusters een kinderprogramma georganiseerd; voor tieners is er eveneens een apart programma.

André Dieduksman
’s Avonds houdt André Dieduksman een jongerenprogramma:
‘Léonie Martin, een tegendraadse heilige? De moeilijke dochter van Louis en Zélie Martin’
Voor de ouders is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn.

Avondmaaltijd
Er is gelegenheid om deel te nemen aan de  avondmaaltijd om 18.00 uur. Ook hiervoor is aanmelding niet vereist, zij het dat het voor de organisatie praktisch is om enige juiste inschatting te kunnen maken. Dus mocht u voor donderdag 14 september weten dat u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, dan stellen we het zeer op prijs als u ons hierover informeert via mail info@sint-janscentrum.nl of telefonisch 073-6132000.

info

(073) 613 2000
info@sint-janscentrum.nl
www.sint-janscentrum.nl

organisatieDiaken- en priesteropleiding Sint-Janscentrum
locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl