Vandaag is maandag 25 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 7 oktober 2017    Evangelie van 2017-10-07
(Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans)
begintijd18:30 uur
eindtijd22:00 uur
 titel31e Fakkeltocht
beschrijving

Voor het 31e achtereenvolgende jaar trekt op de eerste zaterdag van oktober een bidtocht van de Roermondse Kathedraal naar het bedevaartsoord van O. L. Vrouw In ’t Zand ter gedachtenis aan Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans. Thema is ‘Samen bidden op weg met Maria’.

Eucharistieviering
Om 18.30 uur in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond.

Vertrek fakkeltocht
Om 19.30 uur: na de eucharistieviering zijn fakkels en lampionnen voor de kinderen verkrijgbaar à € 2,-. Onder begeleiding van vrijwilligers en  verkeersregelaars vertrekt de fakkeltocht biddend en zingend richting de Kapel.

Gebedsdienst Kapel In ’t Zand
Van 21.00 uur tot 21.30 uur vindt in de Kapel in ’t Zand een gebedsdienst plaats met aanbidding van het uitgestelde Allerheiligste.

Facultatief programma
Na de gebedsdienst is er tot ca. 22.00 uur gelegenheid tot:

  • gebed in de Kapel en bij het genadebeeld in de processiegang
  • ontvangst van het sacrament van Boete en Verzoening

Koffie/thee
Vanaf 21.00 uur is er op het pleintje vóór de Kapel gelegenheid tot het drinken van koffie/thee en/of het nuttigen van een snack.

Pendelbus
Vanaf circa 21.00 uur tot circa 23.00 uur rijdt een pendelbus vanaf het pleintje vóór de Kapel naar het NS-Station en de Roerkade.

Welkom
Iedereen is welkom om het programma geheel of gedeeltelijk mee te maken. Opgave vooraf is niet nodig en aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel wordt een bijdrage van € 2,- voor een fakkel / lampion gevraagd.

Priesters en diakens die mee willen celebreren in de H. Mis dienen zich vooraf aan te melden via onderstaand mailadres en zelf een albe met stola mee te nemen.

info

Myriam Rademaker:
(0475) 38 68 92
m.rademaker@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieSint-Christoffelkathedraal, Grote Kerkstraat 2
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl