Vandaag is zondag 20 januari  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 27 februari 2018    Evangelie van 2018-02-27
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelBirgittabijeenkomst Laurentiuskerk Rosmalen
beschrijving

In de Birgitta-bijeenkomsten worden actuele en inspirerende onderwerpen in relatie met geloven en kerk besproken.

Maandag 25 september 2017 -  20.00 uur
Madeleine van Toorenburg, lid van het CDA en de Tweede Kamer. Woonachtig te Rosmalen. Thema zal zijn: ‘Vrede en Veiligheid’. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de MOV-groep Rosmalen.

Dinsdag 7 november 2017 -  20.00 uur
Hendro Munsterman, theoloog, docent dogmatiek en godsdienstwetenschappen in Frankrijk en verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Hij schrijft tevens als journalist en als Vaticaancommentator voor het Nederlands Dagblad.  In het kader van 500 jaar Luther spreekt hij over: ‘De Reformatie blijvende uitdaging tot kerkhervorming’.

Dinsdag 23 januari 2018 -  20.00 uur
Mattias Rouw, Baptist, elektrotechnicus en theoloog. Hij vertelt over zijn boek ‘Woestijnvaders’ dat in 2015 de prijs won voor het beste theologische boek. Een boek met herkenbare thema’s voor zowel gelovigen als niet-gelovigen. Woestijnvaders biedt inzichten uit de eerste eeuwen die niet droog of stoffig zijn, maar juist verrassend actueel!

Dinsdag 27 februari 2018 -  20.00 uur
Ad de Keyzer, wetenschappelijk medewerker van het Titusbrandsma-instituut. De Matthäus-Passion van Bach wordt jaarlijks door duizenden musici uitgevoerd en door honderdduizenden mensen bijgewoond. Hoe is het mogelijk dat dit muziekwerk mensen zo fascineert?

Dinsdag 10 april 2018 - 20.00 uur
Marieke Maes, docent Wijsbegeerte en Nieuwe Testament aan de Fontys Hogeschool. In verschillende bijbelverhalen speelt Maria een rol, soms een hoofdrol. Wat is het verhaal dat verteld wordt? Wat zegt ons dat? Wat is er tussen Maria en U?

info

www.mariajohannes.nl

locatieLaurentiuskerk, Oude Baan 1
plaatsRosmalen (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl