Vandaag is dinsdag 22 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Centrum voor Parochiespiritualiteit
(Parochiespiritualiteit)

Centrum voor Parochiespiritualiteit

Website E-mail

Het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) wil parochies in Nederland inspireren en ondersteunen bij de verdieping van een doorleefd katholiek geloof en de opbouw van parochiegemeenschappen.

Centrum voor Parochiespiritualiteit
Heijendaalseweg 300
6525 SM Nijmegen

tel: (024) 355 80 29 (via receptie klooster Brakkenstein)
www.parochiespiritualiteit.org

facebook.com/centrumvoorparochiespiritualiteit

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 4 november 2017    Evangelie van 2017-11-04
begintijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelImpulsdag Parochievernieuwing
beschrijving

Op zaterdag 4 november 2017 wordt in Utrecht een Impulsdag voor Parochievernieuwing georganiseerd. Parochievernieuwing vraagt om meer dan een cursus of een methode. Het gaat om een totaal-benadering (perspectief) dat in kleine haalbare stapjes lokaal kan worden uitgewerkt en toegepast (praktisch).

Maar wat is hiervoor nodig? Wat werkt? Wat brengt ons in beweging? In Nederland en daarbuiten zijn enkele initiatieven die deze dag worden besproken. Dit zijn o.a. ‘Rebuilt’: een model voor parochievernieuwing (o.a. in de Lucasparochie te Den Bosch), de leergemeenschap van Nederland Zoekt en de routeplanner voor de parochie van nu (parochie in het centrum van Leiden). Deelnemers kunnen twee van deze initiatieven op deze dag nader verkennen en ze worden uitgenodigd om een vertaalslag te maken naar hun eigen parochie of (parochiële) groep.

De dag duurt van 10.00 tot 15.30 uur en wordt gehouden in het Leerhuis Thomas a Kempis van de Gerardus Majella parochie (Broerestaat 12) te Utrecht. De dag is bedoeld voor pastorale beroepskrachten en (kern)vrijwilligers uit alle bisdommen en bewegingen.

De organisatie van de dag is in handen van het Platform voor RK Evangelisatie in samenwerking met het Katholiek Alpha Centrum en het Centrum voor Parochiespiritualiteit.

Paus Franciscus: “Als de Kerk niet naar buiten treedt om te evangeliseren, gaat zij naar zichzelf verwijzen en dan wordt ze ziek.”

info

www.parochiespiritualiteit.org
www.rkevangelisatie.nl

organisatieCentrum voor Parochiespiritualiteit
locatieThomas à Kempis Leerhuis, Broerestraat 12
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl