Vandaag is woensdag 17 april  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 5 t/m zondag 20 augustus 2017    Evangelie van 2017-08-05
 titelVirga Jesse Feesten Hasselt
beschrijving

Wanneer tussen 5 en 20 augustus 2017 de Virga Jesseommegang weer door de straten trekt, zal Hasselt in opperste feeststemming zijn: woningen zijn bebloemd en straten versierd, koren laten het beste van zich horen en de Dolende Man vindt iedere avond de weg naar huis, de beiaard klinkt en het orgel blaast, toeristen haasten zich naar de tribunes, een bedevaarder brandt nog snel een kaarsje bij de Virga Jesse, de Langeman kijkt streng en oordeelt dat de erwtensoep smaakt, in een tuintje ontmoeten buren elkaar om de laatste afspraken te maken, kinderen verwonderen zich, ouders genieten, en oma is er ook bij, oude bekenden beslissen een terrasje te doen, op straat groeit een onverwacht gesprek.

Het Zevende Jaar is een bijzondere tijd voor Hasselt. Een tijd ons gegeven om te genieten, te ontdekken, te ontmoeten, te dromen en te hopen.

info

www.virgajessefeesten.be

locatie
plaatsHasselt (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl