Vandaag is woensdag 23 mei  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneermaandag 11 t/m donderdag 14 september 2017    Evangelie van 2017-09-11
 titelStilteretraite Sint-Adelbertabdij Egmond
beschrijving

Ieder mens is een pelgrim op de eigen levensweg: een wegzoeker, een zinzoeker, misschien een Godzoeker. Wie zou niet wat graag een rustpunt in zichzelf vinden en een beter zicht op een zinvol leven in onze complexe, hectische wereld? De Geest van de Allerhoogste staat ons ten allen tijde bij op onze zoektocht. Maar merken we dat in het dagelijks leven wel op?

Een stilte retraite bij een kloostergemeenschap is een uitgelezen gelegenheid om het eigen innerlijk leven aandacht te geven. De contemplatieve sfeer van het klooster nodigt daartoe uit. Een paar dagen in stilte leven in het dagritme van de monniken schept ruimte om het verlangen in de diepere lagen van ons wezen te horen. Iedere mens heeft dat verlangen en elke deelnemer zal eigen ervaringen gewaarworden, gedragen door de heilzame verbondenheid binnen de retraitegroep.

Op de eerste dag zullen we samen teksten en psalmen lezen, twee korte wandelingen maken, en stil zijn. Een van de monniken zal ons op de ochtend van de tweede dag de stilte in geleiden. Die duurt twee hele etmalen. Op de derde dag heeft iedere deelnemer een gesprek met de begeleider en op de vierde dag wisselen we onze ervaringen uit.

De retraite is inclusief een 4-daags verblijf in het gastenhuis van de abdij met maaltijden handdoeken en beddengoed.

Locatie: Abdij van Egmond
Docent: Bram Jansen
Cursusperiode: 11-09-2017 - 14-09-2017
Deelnemers minimaal: 6
Deelnemers maximaal: 8
Cursusbedrag: € 295 p.p.

info

www.abdijvanegmond.nl/benedictushof/cursussen/stilteretraitesept2017

locatieAbdij van Egmond
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl