Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie processie
processie
wanneerdonderdag 15 juni 2017    Evangelie van 2017-06-15
(Sacramentsdag)
begintijd20:00 uur
 titelSacramentsprocessie Breda
beschrijving

Als vrucht van het jubileum ‘750 jaar Sacramentsdag 2014’ zet het Gilde van het Heilig Sacrament van Niervaert in samenwerking met de Parochie Breda Centrum vanaf Sacramentsdonderdag 2015 de Niervaertprocessie door de stad voort in de vorm van een Sacramentsprocessie in het Begijnhof.

Op verzoek van het Gilde worden op Sacramentsdag, donderdag 15 juni 2017, de relieken van de heilige Juliana van Luik éénmalig overgebracht van Retinne naar het Begijnhof Breda. De relieken zullen tussen 12.00 en 17.00 uur worden opgesteld in de Catharinakerk van het Begijnhof.

Om 20.00 uur begint een plechtige Mis, gevolgd door een Sacramentsprocessie over het Begijnhof waarin ook de relieken van Juliana worden meegedragen. Hoofdcelebrant is vicaris P. Verbeek. De zang wordt verzorgd door de Kathedrale Cantorij onder leiding van drs. J. Schuurmans. U bent van harte welkom.

info

www.begijnhofbreda.nl/sacramentsprocessie

locatieSt. Catharinakerk, Catharinastraat 45
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl