Vandaag is donderdag 21 juni  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 25 mei 2017    Evangelie van 2017-05-25
(Hemelvaartsdag / Sint Urbanus)
begintijd16:00 uur
 titelFeestelijk orgelconcert Harm Hoeve
beschrijving

Op 25 mei geeft Harm Hoeve zijn jaarlijkse orgelconcert op Hemelvaartsdag in de Martinikerk te Bolsward, inmiddels al voor de viertiende keer. De orgelbespeling begint ’s middags om 16.00 uur.

De organist heeft een boeiend en afwisselend programma samengesteld waarin koraalbewerkingen en literatuur elkaar afwisselen. De vele mogelijkheden van Bolsward’s beroemde orgel zullen tijdens de orgelbespeling aan bod komen. Van Händel wordt een vrolijk concerto gespeeld en Bach is vertegenwoordigt met een deftig Preludium. Koraalbewerkingen klinken altijd prachtig in Bolsward. Dit keer speelt Harm Hoeve koralen van Feike Asma, Johan Bredewout en van eigen hand. Feestelijke en virtuoze klanken zijn te beluisteren in Lemmens Fuga-Fanfare en de verrassende Suite Romantique van Denis Bédard.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

De toegang is € 8 voor volwassenen en € 4 voor kinderen t/m 12 jaar.

info

www.harmhoeve.nl

locatieMartinikerk, Groot Kerkhof 26
plaatsBolsward (Friesland)
postcode87
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl