Vandaag is donderdag 26 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
(SPV)

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Website E-mail

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg.

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 20 mei 2017    Evangelie van 2017-05-20
begintijd09:00 uur
 titelPelgrimswandeling van Wittem naar Moresnet
beschrijving

De stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert een 14 km lange wandeling vanaf Wittem via het bedevaartkerkje van Holset naar het Maria-oord Moresnet-Chapelle (B). Het thema van de bezinningsmomenten vóór, tijdens en aan het eind van de pelgrimstocht  in de Mariamaand is ‘Maria: beeld van een vrouw’.

De tocht begint om 09.00 uur in de Mariakapel te Wittem met een kleine meditatie bij de icoon van ‘O.L.Vrouw van Altijddurende Bijstand’, en de pelgrimszegen. De aankomst in Moresnet is voorzien tegen 13.00 uur, waar de pelgrimage wordt besloten in de bedevaartskapel ‘O.L.Vrouw van het Eiksken’. Daarna is er gelegenheid om uit te rusten in een van de horecagelegenheden.

Voor wie wil, begint om 14.00 uur een wandeling terug via de ‘Moresnetter Bitweg’ door het Preuswald, via het Drielandenpunt naar Vaals (8 km). Daar kan men elk half uur de bus nemen richting Maastricht (via Wittem) of richting Heerlen. Het is ook mogelijk om al vanaf Moresnet met openbaar vervoer terug te keren: er rijdt 35 minuten over elk uur een bus (TEC lijn 396) in 18 minuten naar Vaals.

Meedoen aan de pelgrimswandeling is gratis; een vrije gave wordt op prijs gesteld.

Opgave vooraf is niet nodig.

info

www.spvlimburg.nl

organisatieStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
locatieMariakapel
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl