Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 9 t/m zondag 11 juni 2017    Evangelie van 2017-06-09
begintijd19:00 uur
eindtijd13:30 uur
 titelBonifatiusdagen
beschrijving

Van vrijdagavond 9 tot en met zondagmiddag 11 juni a.s. worden in Dokkum de Bonifatiusdagen gehouden. Ook dit jaar heeft het evenement een oecumenisch karakter.

Het thema van deze Bonifatiusdagen 2017 is ‘Tegendenken’. Het thema slaat onder meer op de zalige Titus Brandsma die 75 jaar geleden in het concentratiekamp Dachau om het leven kwam. Hij was iemand die het aandurfde om tegen de gangbare meningen in te gaan: een tegendenker. Op verschillende manieren zal op de Bonifatiusdagen aandacht besteed aan mensen die dat ook nu nog durven.

Vrijdag 9 juni
De Bonifatiusdagen beginnen vrijdagavond 9 juni met een jongerenprogramma dat zich vanaf 19 uur afspeelt in de Bonifatiuskapel. Daarvoor is een mysteryguest uitgenodigd waardoor de avond ook geschikt is voor ‘oudere jongeren’. De naam zullen we pas later bekend kunnen maken.

zaterdag 10 juni
Op zaterdag 10 juni is er een dagprogramma met verscheidene onderdelen. In de middag is er een speciaal programma voor gezinnen in de binnenstad van Dokkum. Er wordt gewerkt met spiegels op diverse podia: ‘pak je podium’ en laat jezelf zien!

In de Grote Kerk van Dokkum is er een lezing over dominee Cohen, die net als Titus Brandsma in een concentratiekamp stierf. Naar zijn leven wordt steeds meer onderzoek gedaan en in aanwezigheid van zijn nazaten wordt een boek over hem gepresenteerd.

In de kerk van de Doopsgezind-Remonstrantse kerk geeft de Friese organisatie Tumba een interactief programma over discriminatie.

De werkgroep Karmel Noord heeft voor één keer haar programma van ontmoeting en bezinning verplaatst van Drachten naar Dokkum.

In de Christelijk Gereformeerde kerk komt Leo Fijen een lezing houden over Titus Brandsma naar aanleiding van zijn laatste boek.

Om 18.00 uur is er de mogelijkheid om tegen een schappelijke prijs met elkaar de maaltijd te gebruiken in de Herberg. Open voor iedereen.

Van 21.00 tot 22.00 uur is er een avondprogramma in de Bonifatiuskapel. Sjoek Nutma heeft een muzikaal en poëtisch programma samengesteld waarbij hedendaagse muziek wordt gecombineerd met het aloude gregoriaanse Requiem. Verbindende teksten worden gepresenteerd door de Dongeradichters. Het voorprogramma van 20.00 tot 20.30 uur is op dit moment nog onbekend. Koffie en thee zijn in het park verkrijgbaar.

zondag 11 juni
Op zondag 11 juni houdt elke geloofsgroep de viering in de eigen kerk. Voor de rooms-katholieke gelovigen zal de viering o.l.v. de nieuwe bisschop mgr. Van den Hout plaatsvinden in de parochiekerk.

Vanaf 11.00 uur is er een gezamenlijke processie van alle kerken naar het Bonifatiuspark. Daar is de gelegenheid voor een gezamenlijke lunch op eigen kosten. De koffie en thee vooraf zijn gratis.

Om 13.00 uur sluiten we de Bonifatiusdagen af met een oecumenische viering in de Bonifatiuskapel, waaraan ook de lokale pastores van de andere kerken deelnemen.

info

www.bisdomgl.nl/bonifatiusdagen

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieBonifatiuskapel, Bronlaan 12
plaatsDokkum (Friesland)
postcode91
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl